Κινητοποιήσεις στο φροντιστήριο Σύστημα- Συντονισμός κατά περικοπών, απολύσεων και καθυστερήσεων στις πληρωμές

Κινητοποιήσεις στο φροντιστήριο Σύστημα
Συνεχίζονται οι παραστάσεις διαμαρτυρίας κάθε απόγευμα στο φροντιστήριο Σύστημα στη Βασιλίσσης Όλγας με στόχο την ανάκληση της παράνομης απόλυσης του φιλόλογου Στ. Ιωαννίδη. Ο Ιωαννίδης απολύθηκε όταν ζήτησε να πληρώνεται με βάση τη σύμβαση εργασίας του κλάδου που έχει υπογράψει και όχι βάσει ιδιωτικής συμφωνίας με την ιδιοκτησία του φροντιστηρίου.

Συντονισμός κατά περικοπών, απολύσεων και καθυστερήσεων στις πληρωμές
Ο Συντονισμός των Ενώσεων Εργαζομένων στα Mέσα Ενημέρωσης στη Μακεδονία και τη Θράκη, οι ενέργειες κατά των περικοπών που έχουν αρχίσει να προωθούν οι ιδιοκτήτες εφημερίδων και ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ και η τύχη του Βαλκανικού Κέντρου Τύπου, ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν σε συνάντηση αντιπροσωπειών των Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜΘ, της Ένωσης Τεχνικών Τύπου Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλονίκης. Στη συνάντηση αποφασίστηκε οι Ενώσεις να προχωρήσουν σε στοχευμένες κινητοποιήσεις σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς που, συστηματικά, καταπατούν την εργατική νομοθεσία.
Να θυμίσουμε ότι τους τελευταίους μήνες οι απολύσεις στο χώρο των ΜΜΕ στη Θεσσαλονίκη έχουν ξεπεράσει τις 60, ενώ πρόσφατα στους εργαζόμενους στο Ράδιο Θεσσαλονίκη επιβλήθηκε μείωση μισθού κατά 25%.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!