Παρασκευή 24/6, στις 20:00friday resistance

Εναρκτήρια πολιτική εκδήλωση: Ελεύθεροι λαοί σε ελεύθερες χώρες
Την Παρασκευή 24/6, στις 20:00, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, στην Ιερά Οδό, θα γίνει η μεγάλη εναρκτήρια πολιτική εκδήλωση του Resistance Festival 2016 με τίτλο: Ελεύθεροι λαοί σε ελεύθερες χώρες. Τρεις αγωνιζόμενες γυναίκες θα μιλήσουν για τους αγώνες στις χώρες τους και την ανάγκη του συντονισμού των κινημάτων. Γιατί η αντίσταση είναι γένους θηλυκού…
Θα μιλήσουν:
– Η Λέιλα Χαλέντ, ο ζωντανός θρύλος της παλαιστινιακής αντίστασης.
– Η Φιγέν Γιουκσεντάγ, βουλευτίνα και συμπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) του κόμματος που συσπειρώνει το Κουρδικό κίνημα και το μεγαλύτερο μέρος της τουρκικής Αριστεράς.
– Η Μαρίνα Μπρέστα, οργανωτική επιτροπή Resistance Festival
Θα χαιρετίσει η πανεπιστημιακός και ακτιβίστρια από το Πουέρτο Ρίκο, Ντέμπορα Σαντάνα.

 

Σάββατο 25/6, στις 19:00

Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται στην Λατινική Αμερική;
Οι λαϊκοί αγώνες και τα κοινωνικά κινήματα μπροστά σε δύσκολες προκλήσεις Συζήτηση με προσκεκλημένους από την Αργεντινή, την Κούβα, το Πουέρτο Ρίκο και ην Βενεζουέλα.

 

Σάββατο 25/6, στις 19:00

swsimo

 

Παρουσίαση της συλλογής κόμικ Όχι άλλο σώσιμο
Μια αποτίμηση των χρόνων 2010-2015 σε σκίτσα του Γιάννη Αντωνόπουλου (John Antόno). Θα μιλήσουν ο δημιουργός και η Ελένη Μπέλου, δημοσιογράφος του TVXS.

 

 

Σάββατο 25/6, στις 20:30debout

Η Γαλλία στέλνει μήνυμα στην Ευρώπη που κλυδωνίζεται
Πού πάει η Ευρώπη; Το κίνημα στην Γαλλία, το βρετανικό δημοψήφισμα και οι εκλογές στο ισπανικό κράτος. Θα μιλήσουν η Yaëlle Oliva, επιτροπή διεθνών Nuit Debout, ο Τάσος Βαρούνης, συντακτική επιτροπή Δρόμος της Αριστεράς και προσκεκλημένοι από την Ιταλία, την Αυστρία, την Καταλονία, την Χώρα των Βάσκων και την Νορβηγία. Ο αντιπρόεδρος του HDP (Τουρκία), Alp Altinors, θα μιλήσει για το ζήτημα των σχέσεων μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας.

 

Κυριακή 26 Ιουνίου, στις 19:00

Εργαστήρια ενημέρωσης από τους διεθνείς προσκεκλημένους του φεστιβάλ

 

Κυριακή 26/6, τις 20:30

fot ekdhlwshΈνας χρόνος από την συνθηκολόγηση
Μια ιδιαίτερη χρονιά πέρασε. Μια χρονιά που σημαδεύτηκε από τη συνθηκολόγηση της κυβέρνησης Τσίπρα και ολοκλήρωσε την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε καθαρόαιμη συστεμική δύναμη. Ένας χρόνος που έδειξε ότι πολλά ακόμα χρειάζεται να συζητηθούν, να βγουν ουσιαστικά συμπεράσματα, να σκιαγραφηθούν κατευθύνσεις και δρόμοι. Θα μιλήσουν ο Ανδρέας Καρίτζης, ο Ρούντι Ρινάλντι, ο Κώστας Παπαδάκης και η Ελένη Πορτάλιου

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!