Αθήνα

Στo πλαίσιo της διοργάνωσης του Resistance Festival 2016 διοργανώνονται δύο συζητήσεις για τις κινητοποιήσεις στη Γαλλία με τίτλο: Ένα κίνημα μιλάει, ας το ακούσουμε… Θα μιλήσει ο Τάσος Βαρούνης, μέλος της συντακτικής του Δρόμου της Αριστεράς, που ταξίδεψε στη Γαλλία για να γνωρίσει από κοντά το Kίνημα των Άγρυπνων.

 

Τη Δευτέρα, 30/5, στις 19:00, στον Ανοιχτό Κοινωνικό Χώρο Σβούρα, Π. Τσαλδάρη 123 και Καισαρείας, 1ος όροφος, Νίκαια.

 

Την Τρίτη 31/5, στις 19:00, Ρεθύμνου 11, 1ος όροφος, Πεδίον του Άρεως (δίπλα στο Ξενοδοχείο Park).

 

Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησε χτες, Παρασκευή 27/5, το προφεστιβαλικό διήμερο του Resistance Festival, στη Θεσσαλονίκη, που γίνεται στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Ενδιαφέρουσα συζήτηση πραγματοποιήθηκε στην ανοιχτή συνέλευση με θέμα: Τι κυρίως λείπει-τι κυρίως χρειάζεται, ενώ τόσο στην προβολή του ντοκιμαντέρ Η φράση που δεν τελείωσε του Μανώλη Παπαδάκη και στο πάρτι οικονομικής ενίσχυσης που ακολούθησαν συμμετείχε πολύς κόσμος. Σήμερα Σάββατο, 28/5, θα διοργανωθεί εκδήλωση με θέμα: Ελεύθεροι λαοί σε ελεύθερες χώρες, με ομιλητές από το κίνημα Nuit Debout της Γαλλίας, τον Alp Altinors, αντιπρόεδρο του HDP (Τουρκία-Κουρδιστάν) και τον Jackson Galindo, μέλος του PSUV (Βενεζουέλα). Θα ακολουθήσει ρεμπέτικο γλέντι με τους ΓιαΓιαΚω.

 

Ρέθυμνο

Με κεντρικό σύνθημα Η Αντίσταση είναι Ζωή ξεκινάει σήμερα, Σάββατο 28/5, το 1o Resistance Rethimno Festival στην Πλατεία Μικρασιατών. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα: 5 χρόνια μετά το κίνημα των πλατειών, τι κυρίως λείπει, τι κυρίως χρειαζόμαστε σήμερα, με ομιλητές τον Γιώργο Λιερό, τον Μανώλη Μούστο και τον Δημήτρη Μπελαντή, και θα ακολουθήσει Θέατρο Σκιών και κρητικό γλέντι.
Τ
ην Κυριακή, 29/5, στο επίκεντρο της συζήτησης θα είναι οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας, με την εκδήλωση: Ελεύθεροι λαοί σε ελεύθερες χώρες, με ομιλητές τον Βαγγέλη Πισσία, τον Ερρίκο Φινάλη και ένα μέλος του κουρδικού κινήματος. Θα ακολουθήσει χιπ-χοπ συναυλία.

 

maydaysΗράκλειο

Για 9η κατά σειρά χρονιά θα πραγματοποιηθεί το Maydays Festival στις 10 και 11 Ιουνίου, στο Πάρκο Γεωργιάδη. Ελεύθεροι λαοί σε ελεύθερες χώρες είναι το κεντρικό σύνθημα του φεστιβάλ που έχει γίνει θεσμός για την πόλη του Ηρακλείου και το οποίο φιλοδοξεί και φέτος να αποτελέσει τόπο συνάντησης κινημάτων, πολιτικού προβληματισμού και πολιτισμού.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!