Στις 27 & 28 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί, στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, το προφεστιβαλικό διήμερο του Resistance Festival στη Θεσσαλονίκη. Τις επόμενες μέρες, η συνέλευση του φεστιβάλ θα ανακοινώσει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που αναμένεται να έχουν άρωμα απ’ το κίνημα Nuit Debout, αλλά και απ’ τα κινήματα των λαών της περιοχής μας που αγωνίζονται ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.

Με κεντρικό σύνθημα Η Αντίσταση είναι Ζωή θα πραγματοποιηθεί το 1o Resistance Rethimno Festival, στις 28 & 29 Μαΐου, στην Πλατεία Μικρασιατών. Το Σάββατο, 28/5, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα 5 χρόνια μετά το κίνημα των πλατειών. Τι κυρίως λείπει; τι κυρίως χρειαζόμαστε; ενώ την Κυριακή, 29/5, στο επίκεντρο της συζήτησης θα είναι οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας, με την εκδήλωση: Ελεύθερoι λαοί σε ελεύθερες χώρες. Το αναλυτικό πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Για 9η συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί το Maydays Festival στις 10 & 11 Ιουνίου, στο Πάρκο Γεωργιάδη. Ελεύθεροι λαοί σε ελεύθερες χώρες είναι το κεντρικό σύνθημα του φεστιβάλ που έχει γίνει θεσμός για την πόλη του Ηρακλείου και το οποίο φιλοδοξεί και φέτος να αποτελέσει τόπο συνάντησης κινημάτων, πολιτικού προβληματισμού και πολιτισμού.

Στις 24-25-26 Ιουνίου, θα διεξαχθεί, για 9η συνεχή χρονιά στην Αθήνα, η Διεθνής Συνάντηση Κινημάτων Resistance Festival. Ήδη έχουν αρχίσει οι πρώτες ανακοινώσεις για τις πλούσιες συναυλίες του τριημέρου, ενώ τα νέα του φεστιβάλ μπορείτε να παρακολουθείτε και μέσα απ’ το site resistancefestival.gr.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!