Και οι φήμες είναι επικίνδυνες…

 

Αναδημοσιεύουμε ένα μικρό απόσπασμα από το άρθρο του δημοσιογράφου Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου με τίτλο «Το γεωπολιτικό μνημόνιο και ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου» που δημοσιεύθηκε στις 17/10. Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να διαβάσατε στην ιστοσελίδα: www.konstantakopoulos.gr.

«Ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι πληροφορίες για ενδεχόμενη μεταφορά αμερικανικών πυρηνικών όπλων στον Άραξο ή και στην Κρήτη. Τα πυρηνικά όπλα δεν είναι κομφετί και η πιθανότητα περιφερειακού πυρηνικού πολέμου στη Μέση Ανατολή είναι σήμερα μεγαλύτερη απ΄ ότι εδώ και πολλές δεκαετίες. Τέτοιες εγκαταστάσεις συνιστούν ασφαλώς στόχο. Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς τι θα συμβεί στην Ελλάδα ή στην Κύπρο, αν αρπάξουν μία έστω πυρηνική βόμβα. Αλλά και αν γίνουν ακόμα στόχος με συμβατικά μέσα ή με τρομοκρατία (πραγματική ή φτιαχτή).

Στόχο αποτελεί και το Καστέλι και η Καλαμάτα, πόσο μάλλον αν γίνουν βάση επιδρομών των θανατηφόρων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών (drones) – στο παρελθόν η κυβέρνηση Σαμαρά δεν είχε δεχτεί αντίστοιχο αίτημα των Αμερικανών. Όσο μεγαλώνει η ελληνική εμπλοκή στην πολεμική προσπάθεια των ΗΠΑ και του Ισραήλ εναντίον των Αράβων και των Ιρανών, τόσο αυξάνονται και οι κάθε μορφής κίνδυνοι για τη χώρα.

Το μόνο «επιχείρημα» που ενίοτε επικαλούνται οι προπαγανδιστές της υποτέλειας είναι ότι η ύπαρξη τέτοιων «διευκολύνσεων» καθιστά εμμέσως πιο «ασφαλή» τον ελληνικό χώρο από την Τουρκία. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ εν τοις πράγμασι μετά το 1952, που μπήκαμε στο ΝΑΤΟ.»

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!