Της Μαρίας Κουτσουρίδου*

 

Αρνούμαι να απολογηθώ γιατί διεκδίκησα το αυτονόητο, γιατί θέλησα πίσω τη δουλειά που έχασα τόσο άδικα. Δυστυχώς, τις τελευταίες μέρες, αναγκάστηκα να το κάνω. Ήμουν μια από τις εντολείς του κ. Κατρούγκαλου στο δικαστικό αγώνα για την επαναφορά στις θέσεις μας. Εκτίμησα τόσο την επαγγελματική όσο και ηθική του στάση απέναντί μας. Δεν ήταν από τους δικηγόρους που έταζε «λαγούς με πετραχήλια», ούτε δικομανής· το αντίθετο, μας προέτρεπε να μην κάνουμε ιδιωτικά συμφωνητικά γιατί τα θεωρούσε πεταμένα λεφτά. Πάντα έλεγε να μην εστιάζουμε στις δίκες, πως ο δικαστικός αγώνας είναι επικουρικός στους κινηματικούς. Η επαγγελματική μας σχέση λύθηκε όταν ανέλαβε θεσμικό ρόλο ως ευρωβουλευτής τον Μάη του ’14.

Στο «σκάνδαλο» Κατρούγκαλου δεν συμμετείχαν μόνο ο υπουργός, ο Ψυχάρης, ο Μητσοτάκης, αλλά και ένα πλήθος απολυμένων και υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα που είτε ηθελημένα είτε αθέλητα συμμετείχαν ως «λαμόγια» σε ένα σχέδιο εξαπάτησης των φορολογουμένων, αφού με την επανατοποθέτησή μας θα επιβαρύναμε το Ελληνικό Δημόσιο με πλήθος εκατομμύριων, εκ των οποίων τα μισά θα έπαιρνε ο αναπληρωτής υπουργός!

Πρώτον, το πλήθος εκατομμυρίων που έχει χαθεί εδώ και 20 μήνες όταν μας πληρώνουν για να καθόμαστε σπίτια μας, απαγορεύοντάς μας να δουλεύουμε, ποιος το πληρώνει;

Δεύτερον, ακόμη και αν υπάρχουν τέτοια ιδιωτικά συμφωνητικά με δικηγόρους και όχι μόνο στο γραφείο του κ. Κατρούγκαλου, πώς θα εκτελεστούν αφού η επανατοποθέτησή μας θα γίνει με νόμο και όχι μετά από δίκη;

Τρίτον, η απάντηση στο ερώτημα, πόσο «ηθικό» είναι να καταλάβει τη θέση του υπουργού ο κύριος Κατρούγκαλος, τη στιγμή που υπήρχε επαγγελματική σχέση στο παρελθόν με μερίδα απολυμένων και διαθεσίμων, είναι: Πόσο ηθικό θα ήταν να μην την καταλάβει όταν ένα κόμμα στον προεκλογικό του λόγο έχει κάνει «σημαία» την επιστροφή των απολυμένων, πόσο ηθικό θα ήταν να μην τοποθετήσει έναν άνθρωπο που αγωνίστηκε γι’ αυτήν την υπόθεση;

Δεν αντέχω να ακούω να μιλούν για ηθική, άνθρωποι συνώνυμοι με την ανηθικότητα, τη ρεμούλα, τη σαπίλα, τη μπόχα! Είναι φανερό ότι δεν τους ενδιαφέρει η αλήθεια, παρά μόνο να πέσει η λάσπη στον ανεμιστήρα. Είναι φανερό ότι υπάρχει σχέδιο πίσω από αυτό το «σκάνδαλο». Αλλού είναι ο στόχος και ο κ. Κατρούγκαλος μαζί με εμάς χρησιμοποιείται ως μέσο. Είμαστε μόνο στην αρχή, θα ακολουθήσουν και άλλου είδους «σκάνδαλα» και πολύ φοβάμαι πως θα είμαστε όλο και πιο αδύναμοι να τα αντιμετωπίσουμε.

Δεν θέλουμε να γίνουμε όπως αυτοί, δεν μας αφορούν οι μέθοδοί τους, μάς αφορά, όμως, να λέγεται η αλήθεια και κυρίως να μπορεί να ακούγεται παντού.

Πριν από 20 μήνες είμαστε οι «επίορκοι, υπεράριθμοι, με πλαστά πτυχία» δημόσιοι υπάλληλοι, που έπρεπε να χάσουμε τις δουλειές μας για να σώσουμε τη χώρα. Τώρα, επιστρέφουμε ως τα «λαμόγια» ως οι «ημέτεροι», καταλαμβάνοντας τις θέσεις «νέων και άξιων» και πληρώνουμε με τα λεφτά των φορολογουμένων για να κρατήσουμε τη «θεσούλα» μας.

Για άλλη μια φορά είμαστε η παράπλευρη απώλεια ενός συμβολαίου που δεν υπολογίζει ανθρώπινες ζωές…

 

* Η Μαρία Κουτσουρίδου είναι καθηγήτρια σε διαθεσιμότητα

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!