Μια ενδιαφέρουσα δισκογραφική δουλειά από το Group PάrΩdy

 

Λίγο πριν από την «εκπνοή» του 2015 μια παρέα νέων μουσικών υπό το όνομα Group PάrΩdy αποφάσισε να κάνει τα πρώτα της βήματα στην ελληνική δισκογραφία. Αναφερόμαστε στην πρώτη, πολύ ενδιαφέρουσα δισκογραφική δουλειά της μπάντας που βρίσκεται ήδη στις προθήκες των δισκοπωλείων και τιτλοφορείται Παράξενοι καιροί.

Με ήχο που κινείται στα μονοπάτια του έντεχνου-ροκ, με παραδοσιακές καταβολές και δυνατές ενορχηστρώσεις, οι Group PάrΩdy έφτιαξαν ένα συλλογικό και «χειροποίητο» έργο, που απαρτίζεται από 11 τραγούδια, το ένα… καλύτερο απ’ το άλλο. Ο δίσκος αποτυπώνει μία διαδρομή δύο χρόνων κοινής πορείας και ζωντανών εμφανίσεων, όπου οι λέξεις γίνανε στίχοι και οι νότες μελωδίες. Μέσα από συνθέσεις και αντιθέσεις, πρόβες, πολύωρες ηχογραφήσεις στο υπόγειο στούντιο της Κυψέλης, ανάμεσα σε φίλους που πέρασαν να πουν μια γνώμη, φωτογραφίες που αποτύπωσαν τις στιγμές, προβληματισμούς και άλλο τόσο ενθουσιασμό, με τη σταθερή παρουσία, έμπνευση και τις ενορχηστρωτικές πινελιές του πολύπειρου Δημήτρη Μητσοτάκη, οι Παράξενοι καιροί είναι εδώ και σας προσκαλούν να τους ανακαλύψετε.

Το CD κυκλοφόρησε από την κρητική εταιρία Αεράκης-Σείστρον. Οι Group PάrΩdy είναι οι: Παναγιώτης Σκουλάς/ λαούτο, τραγούδι – Αντώνης Αυγουλλάς/ ηλεκτρική κιθάρα – Γιάννης Κονταράτος/ βιολί – Γιάννης Σιφναίος/ ακουστική κιθάρα – Αντώνης Τσάτσης/ ντραμς – Σταύρος Ράπτης/ μπάσο.

Καλή ακρόαση!

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!