Καλλικρατικό σχολείο
Σε «κείμενο εργασίας» του υπουργείου Παιδείας τονίζεται ότι
«η Περιφέρεια θα είναι το βασικό κύτταρο του εκπαιδευτικού σχεδιασμού», με ευθύνη:
* Την εξειδίκευση των εθνικών πολιτικών.
* Την οργάνωση και στήριξη της αξιολόγησης και αυτοαξιολόγησης.
* Τη λήψη αποφάσεων για την ίδρυση, οργάνωση, συγχώνευση και μετατροπή σχολικών μονάδων.
«Η Περιφέρεια θα έχει την ευθύνη για τα σχολεία και θα εξειδικεύει την πολιτική της κυβέρνησης».
Θα αποφασίζει ότι το τάδε σχολείο χρειάζεται να προσανατολιστεί προς την οικονομική ενίσχυση από χορηγούς, εάν αυτό βοηθά την «τοπική οικονομία». Θα εισάγει μαθήματα, με βάση την «τοπική ιδιαιτερότητα». Θα έχει την κεντρική ευθύνη για την κατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού, τις εργασιακές του σχέσεις και τις ενδεχόμενες απολύσεις.
Η νέα διοικητική δομή είναι το εύφορο έδαφος για τα διαφοροποιημένα σχολεία, τα ανταγωνιστικά σχολεία, τα νέα «ταξικά σχολεία».
Τα σχολεία των αγορών ετοιμάζονται…

Συντάξεις επιδόματα

Από την κατάργηση των δώρων στους συνταξιούχους, η κυβέρνηση «κέρδισε» περίπου 1,6 δισ. ευρώ.
Την ίδια στιγμή, τα ασφαλιστικά Ταμεία χάνουν πάνω από 1,8 δισ. τόσο από την ανεργία που προκαλεί η πολιτική τους, όσο και από τη μείωση των αποδοχών σε δημόσιους υπαλλήλους και τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ.
Από την εφαρμογή του Μνημονίου και μέχρι τα τέλη του 2011, αναμένεται να χαθούν επιπλέον 200.000 θέσεις
Με δεδομένο ότι τα ασφαλιστικά Ταμεία χάνουν έως και 5.000 ευρώ το χρόνο για κάθε άνεργο και τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις που έχουμε, η κατάρρευση του ασφαλιστικού είναι προ των πυλών. Έρχεται,  λοιπόν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεσή της για την ελληνική οικονομία και διαπιστώνει ότι απαιτείται νέα παρέμβαση στο Ασφαλιστικό μέχρι το 2015, με στόχο οι συντάξεις να γίνουν βοηθήματα πρόνοιας.

Λουκέτο και στα σχολεία
Τριάντα χρόνια λειτουργούσαν τα «αθλητικά σχολεία» στη χώρα και σήμερα φιλοξενούν 12.060 μαθητές.
Όμως, κατά την κ Χριστοφιλοπούλου, διαπιστώνεται ότι:
«Το πολύ υψηλό κόστος λειτουργίας, σε συνδυασμό με τη μαζικοποίηση των τμημάτων, κατέστησαν τα ΤΑΔ αντιπαραγωγικά για τον αθλητισμό και αντιπαιδαγωγικά για την εκπαίδευση».
Αφού, όμως, πρώτα αποφάσισαν να τα καταργήσουν, εκ των υστέρων εξαγγέλλουν και μια «έναρξη διαβούλευσης για να βρεθούν νέοι τρόποι στήριξης του θεσμού». Έτσι, για να μην ξεχνάμε και τη συναίνεση.
Και για να μη χάνουμε χρόνο, σειρά για κλείσιμο, παίρνουν τα μουσικά σχολεία της χώρας.
Αυτή τη φορά, η αιτία είναι οι σπατάλες στη σίτιση των μαθητών των μουσικών σχολείων;
«Γνωρίζετε πολύ καλά ότι υπάρχει πολύ μεγάλη σπατάλη σε πάρα πολλά σχολεία, στους εφήβους μας πολλές φορές δεν τους αρέσει αυτή η σίτιση και συχνά το φαγητό πετιέται».
Δεν έχουν απύθμενο θράσος;

Κανονικό προτεκτοράτο

Ο αστυνομικός-στρατιωτικός μηχανισμός της FRONTEX, είναι γνωστός.
Με αυτή, λοιπόν, την «υπηρεσία» της Ε.Ε., η κυβέρνηση υπέγραψε από τις 2 Αυγούστου συμφωνία να έχει έδρα στη χώρα, η FRONTEX ξεκίνησε να εγκαθίσταται την 1η Οκτώβρη στην έδρα του Λιμενικού Σώματος στον Πειραιά και μόλις πριν από λίγες μέρες ψηφίστηκε τυπικά και στην ελληνική Βουλή με τη θετική ψήφο των ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ.
Ανάμεσα στ’ άλλα, η συμφωνία προβλέπει: Παραχωρείται στους απεσταλμένους του FRONTEX πλήρης ασυλία και απαραβίαστο των αρχείων τους. Απαλλάσσονται προκαταβολικά από οποιαδήποτε έρευνα, επίταξη, κατάσχεση και απαλλοτρίωση.
Για ενδεχόμενη δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων, αρμόδια δεν θα είναι τα ελληνικά δικαστήρια, αλλά το Δικαστήριο της Ε.Ε.
Οι ελληνικές Αρχές δεν έχουν πρόσβαση στις εγκαταστάσεις τους.
Σκάφη και αεροσκάφη τους ελλιμενίζονται και προσγειώνονται δωρεάν στα ελληνικά λιμάνια και αεροδρόμια. Καύσιμα, λιπαντικά, ανταλλακτικά τους απαλλάσσονται από ΦΠΑ.
Ιδού ο στρατός τους.

«Αντάρτες»- κότες
Έχει καταντήσει αηδία πια, κάθε φορά που η κυβέρνηση πάει να ξηλώσει ό,τι απέμεινε από λαϊκά δικαιώματα και κοινωνικά μέτρα, να εμφανίζονται οι  γνωστοί «αντάρτες» βουλευτές.
Διαμαρτυρήθηκαν οι πασόκοι βουλευτές επειδή, λέει, ο υπουργός Οικονομικών κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να ζητάει την έγκριση της Βουλής.
Ξέχασαν φαίνεται οι υποκριτές ότι η αρχική συμφωνία έλεγε «Τα μνημόνια, οι συμφωνίες και οι συμβάσεις εισάγονται στη Βουλή για κύρωση» και με τη δική τους ψήφο, άλλαξε η τελευταία πρόταση και διαμορφώθηκε ως εξής: «Τα μνημόνια, οι συμφωνίες και οι συμβάσεις εισάγονται στη Βουλή, για συζήτηση και ενημέρωση».
Είναι θρασύτητα και εμπαιγμός να ολοφύρεται στα ΜΜΕ ο κ.Κουρουπλής για το ότι «η κοινωνία οδηγείται σε αποσταθεροποίηση» με τα συγκεκριμένα μέτρα και όταν τον ρωτούν  αν θα τα καταψηφίσει, να απαντά:
«Να δημιουργήσει κανείς πρόβλημα στην κυβέρνηση, αυτή τη στιγμή;»

Δώρο στους καναλάρχες
Τον περασμένο Μάη με το νόμο 3845/2010, η κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλλει φόρο 20% στις διαφημίσεις.
Ο νόμος προέβλεπε την επιβολή του φόρου από την 1η Ιουλίου.
Επειδή, όμως, η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι-χέρι με την αποβλάκωση που προσφέρουν τα ΜΜΕ, η κυβέρνηση α νέβαλε την εφαρμογή του νόμου για την 1η Οκτώβρη.
Το ξανασκέφθηκε όμως η κυβέρνηση, πιέστηκε και από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών (ACT), η οποία ζητούσε την κατάργησή του και η λύση βρέθηκε
Η επιβολή του φόρου μετατίθεται για την 1-1-2013.
Τη στιγμή που καταργούνται οι εκδρομές των ΚΑΠΗ και η μεταφορά μαθητών απομακρυσμένων χωριών στο σχολείο, το συνολικό ποσό που χαρίζει με τις αναβολές η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στους καναλάρχες, είναι πάνω-κάτω 300 εκατ. ευρώ το χρόνο.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!