Ο φόβος για τον «τζαμπατζή»
Έχουν πάθει κωλούμπρα με το κίνημα «Δεν πληρώνω» και αυτό που
τους καίει, το διατυπώνει με σαφήνεια ο γνωστός Παπαχρήστος στα Νέα:
«Δεν έχει πλάκα αυτή η ιστορία τού «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω».
Όχι µόνο γιατί εξελίσσεται σε ένα φαινόµενο που µπορεί να λειτουργήσει διαλυτικά για την κοινωνική συνοχή, αλλά γιατί πάνω απ’ όλα δηµιουργεί πρότυπα που είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για τη συνέχεια.»
Και ο Ρέππας, δηλώνει με άγχος:
«Εκείνο που προέχει, σήμερα, είναι η απαξίωση της κοινωνικής αντίληψης του τζαμπατζή» και βαφτίζει τη στάση όσων αντιδρούν «αντιδράσεις αυτών που ξεβολεύονται».
Και ο Πάγκαλος αναρωτιέται με αφέλεια:
«Τι θα γίνει αν αναπτυχθεί το ίδιο κίνηµα στο ταξί, στο εστιατόριο, στον κινηµατογράφο, στον κουρέα της γειτονίας;». Θα το ονομάσουμε «φιλοξενία» αντιπρόεδρε, όπως στο King George.

«Κούρεμα» με την ψιλή
«Η Ελλάδα βρίσκεται μέσα σε μια παγίδα χρέους. Στα 15 χρόνια που εργάστηκα στο ΔΝΤ, δεν είχα ξαναδεί ποτέ ένα τόσο φιλόδοξο πρόγραμμα λιτότητας. Ακόμα και αν καταφέρει η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει όλα τα μέτρα λιτότητας, το δημόσιο χρέος θα αυξηθεί από το 114 στο 150% του ΑΕΠ. Κάτι τέτοιο θα στραγγαλίσει την οικονομική ανάπτυξη και θα αυξήσει την ανεργία. Ο λαός δεν θα αντέξει.»
Δεν πρόκειται για δήλωση ούτε του ΚΚΕ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ.
Πρόκειται για συνέντευξη που παραχώρησε στο εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel ο Mohamed El-Erian, διευθύνων σύμβουλος του πολυεθνικού επενδυτικού κολοσσού Pimco ο οποίος διαχειρίζεται κεφάλαια και ομόλογα πάνω από 1,3 τρισ.
Και συνεχίζει:
«Αυτή τη στιγμή δεν πιστεύουμε ότι η Ελλάδα έχει μια πολιτική η οποία θα επιτρέψει την επαρκή ανάπτυξη της οικονομίας, προκειμένου να ξεφύγει από το υπερβολικό χρέος.»

Τι τους ποτίζουν αυτούς εκεί στο δικομματισμό;
Δεν μπορεί, κάτι τους δίνουν κι έχουν… κόψει παροχή.
Καλεσμένος του Πρετεντέρη ο Χρυσοχοΐδης και του δείχνουν δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία η θετική γνώμη του κόσμου για την κυβέρνηση τον Φλεβάρη του 2011 είναι 33,2%, από 53,9% που ήταν πέρυσι τον Γενάρη, δηλαδή έχει μια πτώση 20,7%.
Και ενώ όλοι περίμεναν μια παρλαπίπα για εξήγηση, αγέρωχος ο Χρυσοχοΐδης τους στέλνει όλους αδιάβαστους:
«Είναι φανερό ότι σιγά-σιγά ο κόσμος, παρά τα σκληρά μέτρα, δείχνει ανοχή και τελικά επικροτεί την πολιτική της κυβέρνησης. Στο μέλλον ο κόσμος θα εγκρίνει περισσότερο τις επιλογές μας και θα ανεβαίνουν πιο πολύ τα ποσοστά μας.».
Οι αρνητικές γνώμες για τη Ν.Δ., από 56,7% πέρυσι έφτασαν τώρα στο 70,9% και ο Παναγιωτόπουλος δηλώνει, αγέρωχος κι αυτός, ότι «βελτιωνόμαστε όμως ραγδαία».
Και η αποθέωση:
ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. συγκεντρώνουν στη πρόθεση ψήφου 45,3% και ο Πρετεντέρης:
«Είναι φανερές οι σταθεροποιητικές τάσεις»!
Κάτι, όμως, αφορά και την Αριστερά:
Να φύγουν οι μετανάστες, λέει το 79,2% των ερωτηθέντων.

Τσιράκια με πατέντα
Είναι να απορεί κανείς το πόσο προσκυνημένος μπορεί να καταντήσει ένας δημοσιογράφος.
Ο Πρετεντέρης, όσο γνωστός κι αν είναι, πάντα θα μας ξαφνιάζει με την εθελοδουλία και το γλείψιμό του στο ΠΑΣΟΚ.
Γράφει, λοιπόν, ο υπάλληλος:
«Την πέφταµε στην Ανγκελα Μέρκελ επειδή δεν κουνούσε το χεράκι της να σώσει το ευρώ και τις χώρες που κινδυνεύουν µε χρεοκοπία. Τώρα που η Μέρκελ κούνησε το χεράκι της και µαζί µε τον Σαρκοζί παρουσίασε ένα σχέδιο για την αντιµετώπιση της κρίσης, την έπεσαν στη Μέρκελ επειδή το σχέδιο που παρουσίασε δεν είναι του γούστου τους.
…Χωρίς τη Γερμανία, η Ευρωζώνη δεν µπορεί να αντιµετωπίσει την κρίση του χρέους.»
Και αφού ξεφωνίζει όσους διαφωνούν, συμβουλεύει και τον Γιώργο.
«Χρήσιµο είναι να µην ξαναπαίξει η κυβέρνηση αυτό το χιλιοδιαψευσµένο παιχνίδι τού «δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα».
Διότι νέα μέτρα θα υπάρξουν».
Πόσα παίρνουν, τελικά;

Πανάκριβη δωρεάν Παιδεία
Μένει κανείς άφωνος, διαβάζοντας την ετήσια έκθεση του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ για την εκπαίδευση, η οποία δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με την έκθεση, το 2008 «εκταμιεύτηκε»το ιλιγγιώδες ποσό των 5,1 από τους προϋπολογισμούς των ελληνικών νοικοκυριών για «αγορά» εκπαιδευτικών υπηρεσιών πάσης φύσεως.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ποσοστό 7% των δαπανών αυτών, διατέθηκε για εξωσχολική βοήθεια (ιδιαίτερα και φροντιστήρια) των παιδιών που φοιτούν στο δημοτικό σχολείο.
Σύμφωνα με την έκθεση, το εκπαιδευτικό σύστημα χαρακτηρίζεται από βαθιές ανισότητες, ενώ παρουσιάζεται αδύναμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κοινωνίας.
Όπως αναφέρει η έρευνα, το 2009, το 14,5% των μαθητών άφησε το σχολείο πριν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση, ενώ στους αλλοδαπούς μαθητές παρουσιάστηκε μείωση του 28,7% στα δημοτικά.
Και εξαθλιωμένοι και αμόρφωτοι.

Δεν παίζονται οι άνθρωποι
Φαίνεται πως απαραίτητο προσόν του κυβερνητικού εκπροσώπου, είναι η αφασία και η χοντροπετσιά.
Γιατροί, φαρμακοποιοί, εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς, βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και από κοντά φουντώνουν οι αντιδράσεις για διόδια και εισιτήρια. Ο Πεταλωτής, όμως, ατάραχος δίνει την εξήγηση του:
«Είναι λογικό να αντιδρούν κάποιοι όταν γίνονται μεγάλες ανατροπές και αλλαγές, όταν βγαίνουμε από την αδράνεια, που είχαμε μπει, με αποκορύφωμα την τέλεια αδράνεια της κυβέρνησης της Ν.Δ.».
«Κινητικότητα και αλλαγές» είναι για τον ατσαλάκωτο κυβερνητικό εκπρόσωπο η εξαθλίωση του λαού και το βούλιαγμα της χώρας στην ύφεση και την ανεργία.
Αφού, δε, χαρακτήρισε όσους απεργούν και αντιστέκονται κομματικά υποκινούμενους, τσαμπατζήδες, συντεχνίες και άλλα διάφορα, δήλωσε προκλητικά:
«Δεν υπάρχει ένα ενιαίο μέτωπο αντίδρασης, αφού οι φορείς είναι διαφορετικών συμφερόντων.»
Είναι και ανόητος.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!