Αντιπροσωπεία του συντονιστικού φορέων και πολιτών SOSτε το Νερό, της πρωτοβουλίας που αγωνίζεται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού της Θεσσαλονίκης και την πώληση της ΕΥΑΘ, είχε συνάντηση την Τρίτη το πρωί με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο. Η αντιπροσωπεία του SOSτε το Νερό αποτελούμενη από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Αμανατίδη, τον καθηγητή του ΑΠΘ Γ. Κρεστενίτη, τον Χημικό Μηχανικό Σωκ. Φάμελλο, τον πολιτικό μηχανικό Γ. Θεοδωρόπουλο, τον επιστημονικό ερευνητή Στ. Λιανό και τον Στ. Ιωακειμίδη ενημέρωσαν διεξοδικά τον κ. Άνθιμο για την προετοιμασία του δημοψηφίσματος της 18ης Μαΐου, στο οποίο οι πολίτες του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης θα ψηφίσουν στην τρίτη κάλπη που θα είναι στημένη για το σκοπό αυτό, υπέρ ή κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ και του νερού της Θεσσαλονίκης. Καθώς επίσης και για τις δράσεις του SOSτε το Νερό, αλλά και για τις συνολικότερες αρνητικές συνέπειες που θα έχει η ιδιωτικοποίηση στην ποιότητα και στην τιμή του νερού.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αφού άκουσε προσεκτικά τα μέλη του SOSτε το Νερό, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με ενημέρωσαν για όλη τη σοβαρή αυτή υπόθεση της διατηρήσεως του νερού ως αγαθού με δημόσιο χαρακτήρα στην πατρίδα μας και από όλα όσα μου είπαν και έχω αντιληφθεί και έχω ακούσει και από άλλες συζητήσεις που γίνονται, απορώ πώς γίνεται αυτό το εγχείρημα, η διαδικασία, το να περιέλθει το νερό σε ξένα χέρια, σε ξένες εταιρίες».

Στο τέλος της συνάντησης δεν δίστασε να εκφράσει ξεκάθαρα τη θέση του λέγοντας πως το νερό για κάθε τόπο μεγάλο και αστικό όπως είναι η Θεσσαλονίκη είναι δημόσιο αγαθό, είναι δώρο του Θεού και πρέπει πάση θυσία να μείνει στο Δημόσιο και να το διαχειριζόμαστε όπως θέλουμε.

Στο θέμα αυτό μάλιστα θα αναφερθεί στη διάρκεια του κυριακάτικου κηρύγματός του το οποίο θα μεταδοθεί τηλεοπτικά σε όλη την Ελλάδα, ενώ θα αποσταλεί και γραπτή εισήγηση σε όλες τις ενορίες για να γίνει σχετική αναφορά στο κήρυγμα της θείας λειτουργίας, και να γίνει έτσι γνωστή η θέση της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης στο κρίσιμο θέμα της εμπορευματοποίησης του Νερού, καθώς και για να ευαισθητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες της πόλης ώστε να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της 18 Μαΐου.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει, τέλος, στο γεγονός ότι τον κ. Άνθιμο είχε επισκεφθεί προ ολίγου καιρού ανώτατο στέλεχος της εταιρίας Σουέζ, η οποία διεκδικεί την ΕΥΑΘ, κάτι που δείχνει ότι οι άρπαγες του νερού προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν κάθε τρόπο που μπορούν για να πάρουν αυτό το δημόσιο αγαθό στην κατοχή τους.

 

Α.Τ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!