Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015. Οι συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και στον Λευκό Πύργο θύμισαν σε μαζικότητα, κλίμα και αυθορμητισμό τις συγκεντρώσεις του καλοκαιριού του 2011, τις συγκεντρώσεις των πλατειών. Δεκάδες χιλιάδες λαϊκού κόσμου έδωσαν το «παρών», ενώ αισθητή έγινε μετά από αρκετό καιρό η παρουσία της νεολαίας.

 

Με παλμό και αποφασιστικότητα οι πολίτες δήλωσαν ότι οι απειλές των δανειστών δεν θα περάσουν και ότι την Κυριακή μπορεί να ξεδιπλωθεί ένα μεγάλο ΟΧΙ απέναντι στα τελεσίγραφα. Ο κόσμος έχει κριτήριο και καταλαβαίνει πότε δίνεται μια μάχη, έστω με πάμπολλες πολιτικές ταλαντεύσεις, και σπεύδει με τον τρόπο του να στηρίξει και να μπει μπρος.

 

Αυτή η διάθεση του κόσμου δεν πρέπει να πάει χαμένη. Πρέπει να φουσκώσει και άλλο το λαϊκό ποτάμι, να ανορθωθεί ακόμα περισσότερο το φρόνημα του λαϊκού παράγοντα.

 

Το παλλαϊκό αυτό ΟΧΙ είναι σαφής εντολή να σταματήσει κάθε συζήτηση περί συνέχισης της διαπραγμάτευσης. Να σφυρηλατηθεί η ενότητα του λαού μας πάνω σε ένα πολιτικό σχέδιο διεξόδου, πάνω σε στόχους και προτάγματα που θεμελιώνονται στη βασική πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί αλλιώς: ότι μπορεί να υπάρχει· να έχει υπόσταση, να παράγει, να δημιουργεί· ότι μπορεί να βαδίσει τον δρόμο της Ανεξαρτησίας, της Κυριαρχίας, της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης, της Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

 

Ρεπορτάζ από την ΕΡΤ (video)

https://www.ert.gr/sto-dimopsifisma-leme-ochi/

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!