Του Μάριου Διονέλλη

 

Δυστυχώς δεν διαφέρουν σε τίποτα. Οι αφοσιωμένοι οπαδοί του «There is no alternative» γίνονται όλο και περισσότερο ίδιοι με τους «Μένουμε Ευρώπη». Ή και το αντίστροφο. Στην επέτειο του δημοψηφίσματος η δημόσια σφαίρα κατακλείστηκε από τοποθετήσεις ειρωνείας εναντίον όσων ακόμα αντιδρούν στην προδοσία του «όχι» και από την υπενθύμιση των δεινών που ευτυχώς δεν μας βρήκαν με βάση όσα περιέγραφε ο συνεργάτης του Βαρουφάκη στο βιβλίο του.

Μόνο που αυτή η επίκληση του Αρμαγεδδώνα που γλιτώσαμε μοιάζει πολύ με τον εκφοβισμό που ασκήθηκε εις βάρος των πολιτών πριν το δημοψήφισμα. Σήμερα κρύβουν την κατάργηση του ΕΚΑΣ κάτω από την ανακούφιση που δεν εθνικοποιήθηκε τάχα η Τράπεζα της Ελλάδος (Χωρίς να εξετάζει κανείς πια τι είδους καταστροφή θα επέφερε ένα τέτοιο ενδεχόμενο).

Το γεγονός ότι ο ίδιος εκφοβισμός χρησιμοποιείται πια και από τους πιστούς οπαδούς της κυβέρνησης αποκαλύπτει την ομογενοποίηση των δύο παραπάνω… κινημάτων. Οι «ΤΙΝΑ» και οι «Μενουμευρωπαίοι» αποτελούν πια ένα ενιαίο σύνολο, έναν, πλειοψηφικό μάλλον, κοινωνικό χυλό που θα μπορούσε να εκφράζεται το ίδιο πειστικά από τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον Σάκη Ρουβά. Αν ξαναδείτε, ένα χρόνο μετά, το περίφημο βιντεάκι του τραγουδιστή υπέρ του «ναι», θα ακούσετε πολλά από τα… τραγούδια που ερμηνεύει σήμερα και ο «αριστερός» πρωθυπουργός.

 

 

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!