Με αφορμή την περιπέτεια του ανέργου Μηνά Χατζηδάκη Με αφορμή την περιπέτεια του συμπολίτη μας και μέλους του Συλλόγου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Ηρακλείου, Μηνά Χατζηδάκη, γίναμε μάρτυρες μιας χωρίς κανενός ίχνους ντροπής, προσπάθειας πολιτικής εκμετάλλευσης.

Είδαμε τον πρωθυπουργό της τριμερούς κυβέρνησης, να υποδύεται τον Ρομπέν των φτωχών και των κατατρεγμένων και να προβαίνει σε προσωπική παρέμβαση για τη «δικαίωση», ενός άνεργου πατέρα 7 παιδιών, ο οποίος αδυνατούσε να αποπληρώσει τις οφειλές του στον ΟΑΕΕ.
Η υποκρισία τους δεν έχει όρια, μια και παρακολουθούμε τη συντονισμένη προσπάθεια, με επικοινωνιακά κολπάκια, όχι μόνο να αποποιηθούν τις ευθύνες τους αλλά να προβάλουν και φιλεύσπλαχνο προφίλ.
Αυτοί που με τις υπογραφές τους και την πιστή εφαρμογή των εντολών της τρόικας, οδήγησαν μια κοινωνία στην εξαθλίωση, στην ανεργία. Αυτοί που οδήγησαν τον κόσμο στην απελπισία, ωθώντας τον να πηδάει από τα μπαλκόνια, μη μπορώντας να αντέξει τον κοινωνικό αντίκτυπο και το δίχως όνειρα αύριο. Τώρα αυτοί οι ίδιοι έρχονται να μας βοηθήσουν και να μας παρουσιάσουν κοινωνική εργασία ως τη λύση στο πρόβλημα μας. Είτε ως διαμεσολαβητές, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση, για να γλιτώσουμε τις χειροπέδες, είτε ως πλασιέ που μας προτείνουν προγράμματα κοινωνικής εργασίας για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών των ΟΤΑ, που μένουν κενές, ελέω μνημονίων και περικοπών, σαν το αντίδοτο στην ανεργία.
Εμείς, σε όλους τους αυτόκλητους σωτήρες, απαντάμε ότι θέλουμε σταθερή εργασία και όχι μεσοβέζικες λύσεις, θέλουμε δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Υγεία σύμφωνα με τις επιταγές του ελληνικού Συντάγματος, αυτού που δυο χρόνια τώρα έχετε, εσείς κύριοι της κυβέρνησης, καταστρατηγήσει. Οι αιτίες του προβλήματός μας δεν είναι το «κακό παρατήρημα» και η «κακιά ώρα», αλλά οι πολιτικές σας, οπότε σας δηλώνουμε ότι δεν θέλουμε άλλο σώσιμο, μια και αποδεδειγμένα πλέον εξυπηρετείτε αλλότρια συμφέροντα και όχι τα δικά μας. Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας και παλεύομαι για μια Ελλάδα με αξιοκρατικές δομές και λειτουργίες, με πραγματική δημοκρατία και πάνω από όλα ανεξάρτητη.

Σύλλογος Ανέργων και Επισφαλώς
Εργαζομένων Ηρακλείου

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!