Στόχος η λιβανέζικη Αντίσταση

 

Μια διπλή βομβιστική επίθεση προχτές το βράδυ στη νότια Βηρυτό προκάλεσε 44 νεκρούς και 230 τραυματίες ανάμεσα στους κατοίκους της. Την ευθύνη γι’ αυτό το νέο απάνθρωπο έγκλημα εναντίον αμάχων πολιτών ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, που δήλωσε ότι έτσι τιμωρεί τους «αποστάτες του Ισλάμ»! Πράγματι, η μαρτυρική φτωχογειτονιά Μπουρζ αλ-Μπαραζνιέ είναι σύμβολο της λιβανέζικης Αντίστασης, με ισχυρή παρουσία της σιιτικής Χεζμπολά αλλά και της Αριστεράς. Πολλοί κάτοικοί της πρωτοστάτησαν, μεταξύ άλλων, και στη νικηφόρα αντίσταση ενάντια στην ισραηλινή επιδρομή του 2006…

Με ανακοίνωσή του το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), πολλά μέλη του οποίου ζουν ως πρόσφυγες στη νότια Βηρυτό, καταγγέλλει ότι η επίθεση ήταν τηλεκατευθυνόμενη από τη Μοσάντ, και αποσκοπούσε στην αναζωπύρωση της διχόνοιας που έχει ταλανίσει το Λίβανο. Το PFLP υπενθυμίζει εξάλλου ότι η χτεσινή σφαγή συντελέστηκε λίγες μόλις μέρες μετά την εξάρθρωση κατασκοπευτικού δικτύου των σιωνιστών στο Λίβανο.

Πράγματι, είναι εκκωφαντική η διαχρονική σιωπή του Ισλαμικού Κράτους όσον αφορά το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ. Ενώ πραγματοποιεί μαζικά εγκλήματα εναντίον των «αποστατών» και «απίστων» σε όλη τη Μέση Ανατολή, περιλαμβανομένων και σουνιτών που δεν συντάσσονται μαζί του, δεν έχει πει ποτέ ούτε μια λέξη για να καταδικάσει τους σιωνιστές και να υποστηρίξει τον Παλαιστινιακό λαό. Το Ισλαμικό Κράτος και οι λοιπές τζιχαντιστικές οργανώσεις χτυπούν τα κινήματα αντίστασης των Κούρδων, των Λιβανέζων, των Παλαιστίνιων και άλλων (δηλαδή αυτών ακριβώς, ω τι σύμπτωση, που και η Δύση θεωρεί «τρομοκράτες»!) και ταυτόχρονα προωθεί την… ειρηνική συνύπαρξη με το Ισραήλ.

Μέσα στα τελευταία δύο χρόνια, είναι η δέκατη τέτοια επίθεση των Τζιχαντιστών εναντίον της λιβανέζικης Αντίστασης – ή, ορθότερα, εναντίον της άοπλης φτωχολογιάς που την υποστηρίζει, αφού οι τζιχαντιστές δεν έχουν τολμήσει μέχρι σήμερα να επιτεθούν σε ένοπλους μαχητές. Πρόπερσι 27 πολίτες έχασαν τη ζωή τους σε μια αντίστοιχη επίθεση, που οι Δυτικοί είχαν αρχικά σπεύσει να αποδώσουν στη Χεζμπολά! Μέχρι τώρα πάντως έχουν αποτύχει οι προσπάθειες του Ισλαμικού Κράτους να διεισδύσει στο Λίβανο, παρά την… ευεργετική ανοχή του Ισραήλ και ορισμένων αντιδραστικών αραβικών καθεστώτων..

 

Ε.Φ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!