Η Παλαιστινιακή Ημέρα των Φυλακισμένων συμπίπτει φέτος με την εξέγερση των Πορειών της Μεγάλης Επιστροφής. Την ημέρα αυτή χαιρετίζουμε τους μάρτυρες του Κινήματος των Κρατουμένων και ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε στο μονοπάτι της θυσίας και του αγώνα τους. Στέλνουμε τους χαιρετισμούς μας σε όλους τους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές, ιδίως στον εθνικό ηγέτη και σύμβολο, τον σύντροφο Αχμάντ Σα’αντάτ, και τους ηγέτες Μαρουάν Μπαργούτι, Χασάν Σαλαμέχ, Μπασάμ αλ-Σαλαντί, Μπασάμ αλ-Κανταχί, Ουαλίντ Ντάκα, Αχέντ Αμπού Γκουλμέχ και έναν ατελείωτο κατάλογο κρατουμένων.

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τις Παλαιστίνιες φυλακισμένες γυναίκες που διεξάγουν έναν προχωρημένο αγώνα και αποτελούν παραδείγματα αφοσίωσης, αποφασιστικότητας και θέλησης, στην πρώτη γραμμή της οποίας βρίσκεται η αγωνίστρια Χαλίντα Τζαράρ, μια αυθεντική εκπρόσωπος του αγώνα μας. Χαιρετίζουμε τους φυλακισμένους της Ιερουσαλήμ, της Κατεχόμενης Παλαιστίνης από το 1948, και τους παλαίμαχους κρατούμενους, που έχουν δημιουργήσει επαναστατικά σχολεία από τα οποία έχουν προκύψει χιλιάδες ηρωικοί μαχητές.

Σε όλους τους κρατούμενους, ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε σταθερά την πορεία της αντίστασης για να κερδίσουμε τα νόμιμα δικαιώματα του λαού μας για επιστροφή, αυτοδιάθεση και ίδρυση μιας ανεξάρτητης Παλαιστίνης σε ολόκληρη την παλαιστινιακή χώρα, με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ…

Την ημέρα αυτή τονίζουμε τα ακόλουθα σημεία:

1. Ο αγώνας των κρατουμένων είναι εθνικός αγώνας… Δεν είμαστε τρομοκράτες και τέρατα, όπως ο εχθρός και ο καταπιεστής επιθυμεί να μας απεικονίσει, αλλά οι γιοι και οι κόρες ενός δίκαιου αγώνα, οι αγωνιστές για την ελευθερία από την καταπίεση και την εκδίωξη που υπέστη ο λαός μας.

2. Χαιρετίζουμε αυτήν την ημέρα ως σύμβολο του αγώνα των φυλακισμένωνκαι απαιτούμε το ζήτημα της ελευθερίας τους να βρίσκεται στην κορυφή των εθνικών μας προτεραιοτήτων… Εκφράζουμε την υποστήριξή μας στον αγώνα για την κατάργηση του συστήματος «διοικητικής κράτησης» [φυλάκιση επ’ αόριστον χωρίς δίκη].

3. Ζητούμε από τους επίσημους και μη επίσημους οργανισμούς να υποστηρίξουν τον αγώνα των φυλακισμένων χωρίς διακρίσεις, και τους καλούμε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τη φροντίδα των οικογενειών και των παιδιών των φυλακισμένων…

4. Ζητάμε την καταγραφή όλων των εγκλημάτων που διαπράττονται από τη διοίκηση των φυλακών και τις υπηρεσίες πληροφοριών κατά του κινήματος των κρατουμένων, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής της διοικητικής κράτησης, απομόνωσης, ιατρικής αμέλειας, και της φυλάκισης ανηλίκων παιδιών…

ΝΑΙ στην πείνα για ελευθερία, ΟΧΙ στον πόνο της υποταγής, κανένας συμβιβασμός στα δικαιώματα και στις αρχές μας, και ΟΧΙ στους σχεδιασμούς εναντίον του παλαιστινιακού λαού, ιδιαιτέρως στη «Συμφωνία του Αιώνα». Ζήτω ο Παλαιστινιακός Λαός και το κίνημα των κρατουμένων! Δόξα στους μάρτυρες, ελευθερία στους φυλακισμένους!

* Αποσπάσματα από τον χαιρετισμό του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (pflp.ps). Μετάφραση στα ελληνικά: Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» (www.kanafani.gr).

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!