Ο φυλακισμένος γενικός γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, έστειλε μια επιστολή -με τη βοήθεια του δικηγόρου του-από το κελί της απομόνωσής του, στέλνοντας τα συλλυπητήρια του στον παλαιστινιακό λαό και ειδικά στην κοινότητα της διασποράς για τους Μάρτυρες της Επιστροφής, που έδωσαν τη ζωή τους στην Ιερουσαλήμ, στα κατεχόμενα Υψώματα του Γκολάν και στη Γάζα, στην επέτειο για τα 63 χρόνια από τη Νάκμπα, διεκδικώντας το δικαίωμα της επιστροφής.

Κάλεσε όλο τον παλαιστινιακό λαό να κινητοποιηθεί για την ενότητα, να προχωρήσει τον αγώνα για να πετύχει τους παλαιστινιακούς εθνικούς στόχους της επιστροφής, της απελευθέρωσης και της αυτοδιάθεσης.
Λέει ότι «η ενέργεια της 15ης Μαΐου πρέπει να αξιοποιηθεί και να οδηγήσει τον λαό μας προς μια νέα κατεύθυνση, μέσα από την εθνική ενότητα και ανοικοδομώντας τον παλαιστινιακό οίκο, συγκεκριμένα την PLO και τις πολιτικές και κοινωνικές δομές και τα σωματεία της για όλο τον λαό μας, όπου κι αν ζει, και σχεδιάζοντας πάνω στη δύναμη του λαού μας να αγωνιστεί και να απελευθερωθεί από τον ιστορικό κύκλο εξάρτησης από τις ΗΠΑ και άλλες Αρχές».
Τόνισε την ανάγκη να τερματιστούν οι διαπραγματεύσεις και να γίνει δουλειά, ώστε να επιτευχθούν οι προσδοκίες του λαού μας και οι εθνικοί του στόχοι, λέγοντας πως οι διαπραγματεύσεις, ξεκάθαρα, αντιπροσωπεύουν μια άδικη ισορροπία δυνάμεων υπέρ των συμφερόντων της κατοχής και των συμμάχων της, τις ιμπεριαλιστικές χώρες. Είπε ότι ο παλαιστινιακός λαός μπορεί να ωφεληθεί από την αραβική άνοιξη που πυροδότησε την ενέργεια και τη φαντασία του αραβικού έθνους και που αντιπροσωπεύει την προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον για το έθνος μας και τον λαό μας, μακριά από το αδιέξοδο της εξάρτησης και της υποταγής, επιστρέφοντας στην εθνική κυριαρχία του, την ελευθερία, την ανεξαρτησία και ενότητα και ανοίγοντας τον δρόμο για δημοκρατική ανάπτυξη και κοινωνικό-οικονομική ευημερία.
Είπε ότι ο παλαιστινιακός λαός θα πρέπει να έχει πίστη στην ικανότητα των ανθρώπων και των μαζών να επιτύχουν όσο απέτυχε να κάνει η ηγεσία, να συνεχίσουν την πορεία τους και να αφήσουν πίσω εκείνη την ηγεσία. Κάλεσε σε αγώνα χωρίς περιορισμούς ή εμπόδια από οποιαδήποτε αρχή και να αντιμετωπίσουν την κατοχή, με βάση ενός προγράμματος λαϊκής κινητοποίησης και αγώνα που αντανακλά τα συμφέροντα του λαού μας.
Ο Sa’adat τελείωσε λέγοντας ότι ο κατακτητής δεν μπορεί να σκοτώσει το κίνημα μας – ούτε στις φυλακές, ούτε στην Παλαιστίνη, ούτε στην εξορία. «Θα αποτύχουν σε όλες τους τις προσπάθειες, δεν μας αποδυναμώνουν», είπε «αλλά μας δίνουν παραπάνω δύναμη».

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!