Απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων. Σύλληψη 3 συνδικαλιστών γιατί τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν. Προαναγγελία εφόδων σε σπίτια και σφράγισμά τους – πάντα για το καλό μας. Άρση της ασυλίας της βουλευτίνας του ΜέΡΑ25, Αγγελικής Αδαμοπούλου, επειδή μίλησε εναντίον της αστυνομίας. Προσπάθεια θεσμοθέτησης πανεπιστημιακής αστυνομίας. Δόγμα νόμος, τάξη και «ασφάλεια», παντού όπου μπορεί η κυβέρνηση, όπου φτάνουν τα χέρια των σωμάτων ασφαλείας.

Δεν πρόκειται για μια προσωρινή αντιδημοκρατική παρέκκλιση. Ο κ. Χρυσοχοΐδης και η κυβέρνηση Μητσοτάκη υλοποιούν ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό, που δεν αφορά απλά τη μεγέθυνση της καταστολής και την περιστολή των δικαιωμάτων και του δημόσιου χώρου. Αφορά την επιβολή μιας αντιδραστικής καθεστωτικής αλλαγής και την προσπάθεια εγκαθίδρυσης ενός νέου καθεστώτος. Ενός μόνιμου καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, αρχικά με πρόσχημα την πανδημία και κατόπιν με άλλους εχθρούς που θα «εφευρεθούν».

Αυτός ο σχεδιασμός δεν είναι ελληνική πρωτοτυπία. Αντιθέτως, αποτελεί εξειδίκευση των διεθνών σχεδιασμών των παγκοσμιοποιημένων ελίτ για τις πολιτικές και κοινωνικές μοντελοποιήσεις που επιθυμούν να προωθήσουν σε πλανητικό επίπεδο αλλά και ανά χώρες. Για να προχωρήσουν λοιπόν οι σχεδιασμοί της «Μεγάλης Επανεκκίνησης» και της «4ης Βιομηχανικής Επανάστασης», τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο, θα χρειαστούν και «μαστίγια». Δεν αρκούν τα «καρότα» ή/και η χειραγώγηση. Χρειάζεται να επιδειχτεί πυγμή, και προκαταβολικά να αποστειρωθούν χώροι και συνειδήσεις. Και τώρα είναι μια τέτοια στιγμή, αφού η πανδημία αδειάζει τον δημόσιο χώρο και έτσι δίνεται η ευκαιρία να προχωρήσουν πιο εύκολα διάφοροι σχεδιασμοί. Προς το παρόν…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!