“Και τι θέλατε, να μας βομβαρδίσουν με πυρηνικά; Ή μήπως να μας πετάξουν έξω από το ΝΑΤΟ;”

Μάλλον αυτά ήταν τα επιχειρήματα με τα οποία η ελληνική κυβέρνηση καταψήφισε το ψήφισμα για κατάργηση των πυρηνικών όπλων στον ΟΗΕ. Στα πρότυπα του “Τι θέλατε, να μας πετάξουν έξω από το ευρώ;” που επιστρατεύτηκε για να μας έρθει το τρίτο μνημόνιο.

Συγκεκριμένα, στις 27 Οκτωβρίου υπερψηφίστηκε στον ΟΗΕ ένα ψήφισμα-ορόσημο (A/C.1/71/L.41) για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις το 2017 για μια συνθήκη που θα απαγορεύει τα πυρηνικά όπλα.

Στη συνεδρίαση της σχετικής Επιτροπής της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, 123 χώρες ψήφισαν υπέρ, 38 κατά και 16 χώρες απείχαν.

Η “αριστερή” κυβέρνηση της Ελλάδας ήταν μία από τις 38 που ψήφισαν κατά του συγκεκριμένου ψηφίσματος! Μαζί με όλες τις χώρες του G-8. Μαζί με το Ισραήλ και την Τουρκία. Μαζί με όλα τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ εκτός από την Ολλανδία η οποία απείχε.

Με λίγα λόγια: Η απόλυτη ξεφτίλα…

Σύμφωνα, πάντως, με το ψήφισμα, τον Μάρτιο του επόμενου έτους θα συσταθεί διάσκεψη του ΟΗΕ με σκοπό ένα «νομικά δεσμευτικό έγγραφο για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων, που θα οδηγεί προς την πλήρη εξάλειψή τους».

 

Στη φωτογραφία, ο πίνακας με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

%ce%bf%ce%b7%ce%b5

Στοιχεία από το www.pressenza.com

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!