Στις 11 Μαρτίου 2011 συνέβη αυτό που οι «ειδήμονες» έλεγαν ότι δεν θα συμβεί: ένας σεισμός κλίμακας 9, που προκάλεσε ένα τεράστιο τσουνάμι το οποίο διέλυσε το αστείο τείχος προστασίας του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα – χτισμένου στα ιαπωνικά παράλια, ώστε να μειωθεί το κόστος άντλησης υδάτων για την ψύξη των ραδιενεργών υλικών. Το τείχος, ύψους μόλις 7 μέτρων (αφού οι «ειδικοί» θεωρούσαν απίθανο ένα υψηλότερο τσουνάμι), συνετρίβη από ένα τεράστιο κύμα ύψους 14 μέτρων. Όταν κατέρρευσαν και τα εφεδρικά συστήματα ψύξης του πυρήνα των αντιδραστήρων, επήλθε τήξη των ράβδων πυρηνικού καυσίμου σε τρεις εξ αυτών.

Οι επιπτώσεις του «ατυχήματος» (η κερδοσκοπία ήταν το κερασάκι στην τούρτα του εγκλήματος…) μέχρι σήμερα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν. Είναι αδύνατο να υπολογιστεί έστω και το μέγεθος της ζημιάς, αφού ούτε τα ειδικά ρομπότ δεν επιβιώνουν πάνω από μερικά δευτερόλεπτα εντός του πυρήνα. Επιπλέον, τα ραδιενεργά ύδατα που διαρκώς παράγονται λόγω της εισροής υπόγειων υδάτων στους κατεστραμμένους αντιδραστήρες καταλήγουν στον Ειρηνικό ωκεανό, αφού είναι αδύνατη η άντλησή τους. Εκεί καταλήγουν πλέον και τα ραδιενεργά ύδατα που χρησιμοποιούνται για την ψύξη των ράβδων καυσίμου, διότι η αποθήκευσή τους κρίθηκε… πολύ κοστοβόρα!

Οι απολογητές της «ασφαλούς» πυρηνικής ενέργειας, με τη συνδρομή των εξυπηρετικότατων ΜΜΕ, μιλούν για τη Φουκουσίμα σαν να ήταν μια ατυχής στιγμή που πάει, πέρασε. Αποκρύπτουν δηλαδή ότι, με τα σημερινά επιστημονικά και τεχνικά δεδομένα, το «ατύχημα» δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί (όπως δεν έχει βρεθεί λύση ούτε για τη «διαχείριση» των πυρηνικών αποβλήτων). Είναι χαρακτηριστική η ομολογία ενός από τους επικεφαλής της ιαπωνικής πυρηνικής βιομηχανίας, ότι το πρόβλημα της Φουκουσίμα θα λυθεί «όταν επέλθει μια σημαντική επιστημονική ανακάλυψη, ίσως σε 30-40 χρόνια»!

Όλα αυτά αποσιωπούνται από το διεθνές πυρηνικό λόμπι, αλλά και από υποτιθέμενους προοδευτικούς, οι οποίοι υπογράφουν με χέρια και με πόδια αποφάσεις σαν αυτές που τους υπαγορεύει η ευρωκρατία περί μιας τάχα πράσινης μετάβασης, που θα σώσει το κλίμα και το περιβάλλον με τη βοήθεια της «ειρηνικής» πυρηνικής ενέργειας. Ή παριστάνουν τους ανήξερους για τους κινδύνους της κατασκευής πυρηνικών εργοστασίων σε σεισμογενείς περιοχές (όπως ακριβώς αυτό που κατασκευάζουν οι Ρώσοι για την Τουρκία στο Άκουγιου της Μικράς Ασίας). Πόσο καιρό θα αγνοείται το καμπανάκι που εδώ και 13 χρόνια χτυπά η Φουκουσίμα;

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!