Έξω οι φιλοξενούμενοι

Πέταξαν έξω τους φιλοξενούμενους από το «μέρισμα». Τα βαποράκια της κυβέρνησης έγραφαν στις εφημερίδες ότι οι φιλοξενούμενοι κρύβουν εισοδήματα γι’ αυτό δηλώνουν φιλοξενούμενοι, άρα δεν πρέπει να πάρουν τίποτα. Κι έτσι, αυτοί που πραγματικά δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, που ούτε δουλειά έχουν, ούτε ιδιοκτησία, ούτε ένα διαμερισματάκι δεν μπορούν να νοικιάσουν για να μείνουν κι αναγκάζονται, οι περισσότεροι κάποιας ηλικίας, να δηλώνουν ότι ζουν ως «φιλοξενούμενοι», εξαιρέθηκαν. Ευτυχώς, που δεν σκέφτονται το ίδιο αυτοί που τους φιλοξενούν και καλύπτουν οικονομικά και ηθικά τους συνάνθρωπούς τους, φίλους ή συγγενείς. Η ανθρωπιά για τους κυβερνώντες δεν έχει αξία, ενώ η «φιλανθρωπία» τους -μοιράζοντας λεφτά που έχουν υφαρπάξει από τους πολίτες- έχει την προσδοκία της εκλογικής ανταπόδοσης.

Νίτσα Ρουχωτά

 

Σεβαστάκια’μ, Κουβελάκια’μ

Ακόμα και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε από τα μέλη του, δηλαδή από τους έμπορους όπλων, να μην πωλούν όπλα στη Σαουδική Αραβία. Οι «δικοί μας» που δεν είναι έμποροι όπλων, αλλά αριστεροί υπέρ της ειρήνης και των λαών που καταστρέφονται από τα όπλα που πωλούν οι έμποροι όπλων, δεν βρήκαν κανένα πρόβλημα με τις βόμβες και σφαίρες που η κυβέρνηση προσπαθούσε να διαθέσει στους Σαουδάραβες φασίστες. Καλά ο Τσίπρας κι ο Καμμένος. Αλλά να βλέπεις ανθρώπους που κάποτε ξεχώριζαν για τον φιλειρηνισμό και την απέχθειά τους στο φασισμό, είναι τρανή απόδειξη της μεγάλης κατάντιας της μεταλλαγμένης Αριστεράς. Ούτε «οσμή σκανδάλου» δεν έχει η πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης στο Θέμα FM και ο Δημήτρης Σεβαστάκης προσπαθούσε να ξελασπώσει τον Καμμένο απέναντι στον Βορίδη, στον Σκάι! Λυπηρά πράγματα…

Μπ. Ροϊλός

 

ΣΥΡΙΖΑ και ΣΙΑ

Νετανιάχου, Σίσι, Τραμπ και Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ είναι οι καλύτεροι φίλοι και συνεταίροι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! Ο καλύτερος έχει σφάξει και φυλακίσει μόνο δέκα χιλιάδες άτομα! Βομβαρδισμοί, γενοκτονίες, δολοφονίες, ισοπεδώσεις πόλεων, ξεριζωμοί, στρατόπεδα συγκέντρωσης και άλλα ευαγή είναι το νορμάλ τους. Αυτούς κολακεύει ο πρωθυπουργός με τα πιο πλατιά του χαμόγελα. «Για το καλό» τα κάνουν, όπως είπε για τον Τραμπ. Όχι δεν πρόκειται για εφιάλτη στα όνειρά μας ούτε για τραβηγμένη από τα μαλλιά πλάκα του Τζίμη Πανούση ή της Ελληνοφρένειας. Είναι η εξωτερική πολιτική της Αριστεράς τύπου «Τσίπρα, Κοτζιά, Καμμένου και ΣΙΑ». Την επιβάλλει το εθνικό συμφέρον, όπως έλεγαν οι Γερμανοτσολιάδες.

Ήθελαν και τον Ερντογάν στην παρέα τους, επίσης φάρο της δημοκρατίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, αλλά σ’ αυτή τη φάση ο Τούρκος τα χώνει στους Αμερικάνους και δεν κολλάει. Δεν πειράζει, προς το παρόν, φτάνουν οι άλλοι.

Γιώτης Σμυρναίος

 

Αριστερά της Προόδου και των Μετοχών

Τσακαλώτος, Σταθάκης, Παπαδημητρίου. Οι τρεις «τσάροι» της ελληνικής οικονομίας έχουν –έκαστος– από 500.000 δολάρια και πάνω στους κουμπαράδες τους. Εξοχική κατοικία 300 τ.μ. με πισίνα στη Σύρο ο υπουργός Οικονομίας και χαρτοφυλάκιο 2,7 εκατ. δολάρια∙ 46 ακίνητα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας∙ ακίνητα 745 τ.μ. στην Κηφισιά ο υπουργός Οικονομικών και μετοχές αξίας 440.000 ευρώ στη Blackrock και την Goldman Sachs.

Καταλαβαίνει κανείς πόσο τους κόβεται η όρεξη και πως δεν τους πιάνει ύπνος το βράδυ, με τι πόνο ψυχής υπογράφουν τις αποφάσεις για τους πλειστηριασμούς , τους φόρους και τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων.

Αλλά, ας το παραδεχτούμε, αυτοί αποτελούν τη μοντέρνα Αριστερά. Ορθολογικοί και ευκατάστατοι. Όχι οι άλλοι, οι φτωχομπατίρηδες που ζηλεύουνε τους πλούσιους.

Νίκος Νταμουλής

 

Για να μαθαίνουν οι Κινέζοι

Ο Μπουρνούς και ο Ρήγας εκπροσώπησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στη διάσκεψη του Κ.Κ. Κίνας με τη συμμετοχή στελεχών από 400 πολιτικά κόμματα από 160 χώρες. Θα είχαν πολλά να μάθουν οι Κινέζοι από αυτούς που έχουν διακριθεί για το θεωρητικό τους έργο. Λέγεται ότι ο πρόεδρος Σι Τζινπιν, εντυπωσιασμένος, μελετάει επισταμένα τις θέσεις των δύο υψηλόβαθμων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για «τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, την εκπαίδευση, την επιστημονική έρευνα και καινοτομία, την περιβαλλοντική πολιτική και τον πολιτισμό» που αποτέλεσαν μέρος του «πλούσιου διαλόγου» όπως μας ενημερώνει η «Αυγή». Για να μην νομίζουν οι Κινέζοι ότι είμαστε τίποτα παρακατιανοί…

Μαντώ Ησαΐα

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!