Ούτε ο Μακρόν στο γιορτασμό της 25ης Μαρτίου

 

Είχαν προσκληθεί ανώτατοι παράγοντες των Μεγάλων Δυνάμεων της εποχής του 1821, δηλαδή Μακρόν, Τζόνσον, Πούτιν. Οι δύο τελευταίοι αποφάσισαν να στείλουν πιο υποβαθμισμένη παρουσία από το να έρθουν οι ίδιοι και τελικά ο Μακρόν ακύρωσε το ταξίδι στην Αθήνα κι έτσι μας μένουν ο κ. Αναστασιάδης, ο ρώσος πρωθυπουργός Μισούτιν. Ενημερωνόμαστε ότι ο Νίκος Αλιάγας θα μεταδώσει την στρατιωτική παρέλαση στο στυλ «και τώρα πετάνε σε χαμηλό ύψος τα Ραφάλ» και άλλα τέτοια. Θα υπάρξουν διαγγέλματα, εγκαίνια της πινακοθήκης και άλλες εκδηλώσεις. Λόγω κορονοϊού μπορεί να απαγορευτούν πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις που δεν εμπίπτουν στο επίσημο πρόγραμμα, ίσως μετά ξύλου και υδροφόρων.

Ν.Τ.

Μπα; Επέστρεψε ο Τραμπ;
Ο Μπάιντεν, φοβούμενος ίσως ότι κανείς δεν τον παίρνει στα σοβαρά, αποφάσισε να ταράξει τα νερά μιμούμενος τον… Τραμπ. Αποκάλεσε λοιπόν «δολοφόνο» τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν. Αυτός τον πήρε στο ψιλό: «Όταν ήμασταν παιδιά», είπε, «απαντούσαμε σε όποιον μας πρόσβαλλε: “Ξέρω ότι εσύ είσαι, αλλά εγώ τι είμαι;”». Ο καταχθόνιος Πούτιν δεν αρκέστηκε στις παιδικές αναμνήσεις: προκάλεσε τον Μπάιντεν και σε… ντιμπέιτ. «Να είναι όμως, πώς το λέτε εσείς οι Αμερικάνοι, live, όχι στημένο», συνέχισε το δούλεμα. Και η υφήλιος ψάχνεται: Μήπως το πνεύμα του διαβολικού Ντόναλντ στοίχειωσε τον πράο Τζο; Ή τώρα που οι… καλοί επανήλθαν στο πηδάλιο των ΗΠΑ η αντιπαράθεση περνά σε άλλο level;

 

Κυβέρνηση παλιάτσων

 

Θα το δούμε κι αυτό. Θα είναι η πρώτη κυβέρνηση που θα πέσει από την αυτογελοιοποίηση. Αφού σοβαρή αντιπολίτευση δεν υπάρχει, ούτε από την παρωδία του ΠΑΣΟΚ, ούτε από τον αναξιόπιστο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από το μην-σπάσουμε-αυγά-ΚΚΕ, μας παρηγορεί που μέσα σε μια άθλια κατάσταση ο πρωθυπουργός και το περιβάλλον του, από τον Άδωνη ως το Σκάι, συναγωνίζονται στη γελοιότητα. Από το εξώφυλλο του BΗΜΑgazino που αποσύρθηκε άρον-άρον και το επαναστατικό πουγκί της κυρίας Αγγελοπούλου μέχρι τα αγορασμένα από την Αφρική και την Ασία likes του Μητσοτάκη στο facebook που έφερε στη φόρα το The Press Project, είναι φανερό, όπως εύστοχα έγραψε κάποιος στο τουίτερ, ότι οι κυβερνώντες, έχοντας αποτύχει σε όλα, ανέλαβαν οι ίδιοι να μας κάνουν να γελάσουμε αφού είναι κλειστά τα θέατρα, οι επιθεωρήσεις και το τσίρκο. Αλλά όσο κωμικό κι αν είναι το έργο, γρήγορα θα κατέβει προτού εξελιχτεί σε τραγωδία.

Ανίτα Ζάνου

 

 

Μπρρρ!

 

Στη Βουλγαρία, τη Λιθουανία, την Κύπρο, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, σύμφωνα με τη Eurostat ζουν οι περισσότεροι άνθρωποι στην Ευρώπη που δεν μπορούν να έχουν ζέστη στο σπίτι τους το χειμώνα. Κι αυτό οφείλεται πρωτίστως στην ανεργία, τους χαμηλούς μισθούς και τις συντάξεις και στα ακριβά τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και των υγρών καυσίμων. Αντιθέτως στην Ελβετία, τη Νορβηγία, τη Φινλανδία, την Αυστρία, τη Σουηδία και τη βαλκανική Σλοβενία, είναι ελάχιστοι οι πολίτες που κρυώνουν ελλείψει θέρμανσης. Τελικά, δεν είμαστε όλοι οι Ευρωπαίοι ίσοι;

Φαίδων Ζαφειράκης

 

 

Φαύλος κύκλος

 

Μήνα-μήνα θα χτίζεται το τείχος ανοσίας, λέει ο τίτλος της «Καθημερινής», που μας πληροφορεί παρακάτω ότι αν όλα πάνε καλά ο εμβολιασμός του 70% του πληθυσμού θα επιτευχθεί τον Νοέμβριο! Αν, λοιπόν, όπως αναφέρεται στο άρθρο, η ανοσία διαρκεί οκτώ μήνες, προτού φτάσουμε στο 70%, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που εμβολιάστηκε πρώτο, θα είναι πάλι απροστάτευτο και θα πρέπει να ξαναεμβολιαστεί! Τόσο καλά!

Μέλπω Μακράκη

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!