Μόνο υγιείς πολίτες για δουλειά

Ένας σύγχρονος «Καιάδας» αναβιώνει από το δήμο Ηρακλείου! Σε δυο προκηρύξεις για πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου συνολικά 26 ατόμων, υπάρχει κατά λέξη ο όρος: «Οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων πρέπει να έχουν την υγεία και την φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση καθηκόντων της ειδικότητας που επιλέγουν. Να μην έχουν χρόνια ή υποκείμενα νοσήματα, να μην ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ευάλωτες στον ιό του κορωνοϊού COVID-19.» Από πότε, δηλαδή, τα χρόνια ή υποκείμενα νοσήματα (διαβήτης, υπέρταση, άσθμα κ.λπ.) αποτελούν πρόβλημα για εύρεση εργασίας; Ασφαλώς και οφείλει να δώσει εξηγήσεις για την απαράδεκτη αναφορά όχι μόνο η αντιδήμαρχος που υπογράφει, αλλά ο ίδιος ο δήμαρχος Ηρακλείου.
cretapost.gr

Ο πιο καλός στο βυθό

Ένα 14χρονο παιδί από το Μάλι πνίγηκε στην θάλασσα πηγαίνοντας στην Ιταλία. Βρήκαν ραμμένο στα ρούχα του τον έλεγχο με τους βαθμούς του στο σχολείο του για να δείξει στους Ιταλούς πόσο καλός μαθητής ήτανε …
Juliette Georgiades

Δικαιοσύνη για τη Μελέκ

Η Μελέκ Ιπέκ σήμερα είναι στη φυλακή στην Τουρκία αφού σκότωσε τον άντρα που την έκανε αυτό. Η Μελέκ φυλακίστηκε επειδή αμύνθηκε για τη ζωή της. Ο άντρας της, πριν σκοτωθεί, την χτύπησε άγρια, την βίασε, της έβαλε χειροπέδες και την άφησε γυμνή μπροστά στις κόρες της. Την απείλησε με θάνατο, στοχεύοντας με το κυνηγετικό τουφέκι στο κεφάλι της. Η Μελέκ με μια μαγική δύναμη παρά τις χειροπέδες στα χέρια της, κατάφερε να βρει το άλλο μικρό όπλο στο σπίτι και πυροβόλησε τον άντρα της πριν πυροβολήσει αυτός. Η Μελέκ είναι ζωντανή σήμερα επειδή μπορούσε να αμυνθεί. Το δικαίωμα στην αυτοάμυνα είναι δικαίωμα στη ζωή. Πάρτε την πατριαρχική σας δικαιοσύνη πάνω από την αδελφή μας.
Η Μελέκ να ελευθερωθεί χτες.
#MelekipekSerbestBirakilsin

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!