Φασιστική ΔΕΗ

«Αντεπίθεση της ΔΕΗ» τιτλοφορεί την είδηση η Business Daily. Εισηγείται, γράφει, στην κυβέρνηση να ποινικοποιήσει την άρνηση των τοπικών κοινωνιών στην εγκατάσταση βιομηχανικών ανεμογεννητριών στις περιοχές τους ακόμα και γι’ αυτές που χαρακτηρίζουν τη φυσιογνωμία κάθε τόπου. Είτε πρόκειται για προστατευόμενα τοπία φυσικού κάλλους και περιβαλλοντικής ευθραυστότητας όπως συμβαίνει με τα ορεινά πλούσια σε βιοποικιλότητα δάση είτε πρόκειται για την ταυτότητα ενός τόπου όπου «ο βράχος, ο ουρανός και η θάλασσα» σε συνδυασμό με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των οικισμών, π.χ. Κυκλάδες, αποτελεί το διεθνώς αναγνωρισμένο σήμα κατατεθέν του. Στόχος της τιμωρίας των κοινωνιών είναι «να σταματήσει να διογκώνεται το κίνημα κατά των ΑΠΕ», που θα επιτευχθεί όχι μόνο με την αστυνομική συνδρομή, αλλά και με την άδεια που θέλει η ΔΕΗ για να επιβάλλει ακριβότερα τιμολόγια στις κοινωνίες που αντιστέκονται. Φασισμός δεν είναι μόνο η Χρυσή Αυγή!

Μπάμπης Κούκας

 

Ρατσιστική υγεία

Νέα μέτρα ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση της Ν.Δ. για τη κρίση που έχει ξεσπάσει στο δήμο Ευρώτα με τον κορωνοϊό. Ρατσιστικά μέτρα που αφορούν τους εργάτες γης και τους μόνιμους κατοίκους. Μεταξύ άλλων για τους μετανάστες θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους υπόλοιπους κατοίκους θα είναι υποχρεωτική η μάσκα μόνο στους εσωτερικούς χώρους (σούπερ μάρκετ κ.λπ.).
Επίσης, αποχή των εργατών γης από τις εργασίες τους και απομόνωση μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ για τον εντοπισμό τυχόν νέων περιστατικών και έλεγχος των μετακινήσεων των εργατών γης από και προς τον Δήμο Ευρώτα. Ενώ για τους μόνιμους κατοίκους μόνο διεξαγωγή τεστ για όλους συνεργάζονται ή όσοι ήρθαν σε επαφή με τις ομάδες των εργατών γης και υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους. Στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ευρώτα ζουν και εργάζονται πάνω από 2.500 μετανάστες εργάτες γης στη πλειονότητα τους Πακιστανικής καταγωγής.

Από την ανακοίνωση της «Αυτόνομης Πρωτοβουλίας Ενάντια στη Λήθη»

 

Ο ιός ευνοεί τους πλούσιους

Οι υπερ-πλούσιοι του κόσμου αύξησαν τον πλούτο τους κατά 27,5% στη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού, σύμφωνα με τα πορίσματα της εταιρίας συμβούλων PwC και της ελβετικής τράπεζας UBS. Ιδιαίτερα αποδοτικοί ήταν οι μήνες αυτοί για τους δισεκατομμυριούχους που δραστηριοποιούνται στους τομείς της υγείας. Οι 2.189 δισεκατομμυριούχοι από 43 χώρες κατάφεραν να συγκεντρώσουν περιουσίες που φτάνουν αθροιστικά τα 10,2 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι τον περασμένο Ιούλιο. Στην ίδια περίοδο προστέθηκαν στη λίστα 31 νέοι δισεκατομμυριούχοι, οι περισσότεροι από τις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Γερμανία. Ειδικά τα περιουσιακά στοιχεία των Γερμανών δισεκατομμυριούχων έχουν αυξηθεί κατά 175% από το 2009.

Reuters, Deutsche Welle

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!