Κόψτε τη φόρα σας

Όσο κι αν προσπαθούν να το κρύψουν, δεν κρύβεται. Ο ένας μετά τον άλλο βγαίνουν οι επαγγελματίες του τουρισμού από διάφορα μέρη της χώρας και εκθέτουν τα αποτελέσματα της σεζόν. 20% πληρότητα στο ένα μέρος, 30% στο άλλο, 50% στην καλύτερη περίπτωση, από τη Ζάκυνθο μέχρι τη Μύκονο και τη Ρόδο. Και οι προοπτικές για του χρόνου προβληματικές. Ο Οίκος Moodys προβλέπει ότι και το 2021 ο ελληνικός τουρισμός που φέτος παρουσιάζει συνολικά πτώση εσόδων κατά 85% σε σχέση με την περασμένη χρονιά, δεν θα επιφέρει καμία ανάκαμψη όπως διατείνονται οι υπουργοί της κυβέρνησης που εύκολα υπόσχονται ραγδαία ανάπτυξη της οικονομίας οσονούπω. Η Πορτογαλία, η Ελλάδα, η Μάλτα, η Ισπανία, η Κύπρος, η Κροατία και η Ιταλία δεν πρέπει να περιμένουν πολλά. «Το πλήγμα στον τουρισμό έχει σημαντική αρνητική επίπτωση στην απασχόληση, το δημόσιο χρέος και την οικονομική ανάπτυξη των παραπάνω χωρών» συμπεραίνουν οι ειδικοί που όποτε μας συμφέρει η εκτίμησή τους την κάνουμε σημαία!

Γιάννης Ρόκας

 

Τρεις κι εξήντα!

Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη

Κατώτατος μισθός ανά ώρα:

Λουξεμβούργο: 11,97 ευρώ
Γαλλία: 10 ευρώ
Γερμανία: 9,19 ευρώ
Ελλάδα: 3,76 ευρώ
Βουλγαρία: 1,72 ευρώ

Όλο και πιο κοντά στον πυρήνα της Ευρώπης,
νικάμε αδέρφια !!!

The Bloopers Team (web radio)

Κράτος κωμωδία

Το 2018 μετά από το συλλαλητήριο ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών φασίστες πυρπολούν το διατηρητέο κτίριο στο οποίο στεγαζόταν η κατάληψη libertatia.
Η καταστροφή του κτηρίου, που οικοδομήθηκε το 1899, είναι ολοκληρωτική.
Έκτοτε το κράτος δεν ασχολείται καθόλου με το κτήριο, δεν δαπανά ούτε μισό ευρώ στην αποκατάσταση των καταστροφών, δεν εκπονεί καν σχέδιο αναστήλωσης.
Αντίθετα, οι άνθρωποι της κατάληψης με προσωπικό χρόνο και χρήμα (φυσικά) ξεκινούν την προσπάθεια επισκευής του κτηρίου απ’ την καμένη στέγη.
Η κίνηση αυτή φυσικά ενόχλησε το μονίμως αδιάφορο κράτος, το οποίο έστειλε το στρατό του να διακόψει τις εργασίες και να συλλάβει τους ανθρώπους της κατάληψης που εργάζονταν στη στέγη αποδίδοντας τους αστείες κατηγορίες.
Υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι μιλάμε για ένα κράτος κωμωδία; Η παραμικρή όμως…

System Failure

 

Συζητάμε μόνο για την υφαλοκρηπίδα;

Σύμφωνα με τον Τούρκο αντιπρόσωπο στον ΟΗΕ, Φ. Σινιρλίογλου, οι πρόσφατες συμφωνίες Ελλάδας με την Ιταλία και την Αίγυπτο «αναγνωρίζουν επίσης ότι τα νησιά δεν δικαιούνται αυτόματα υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ», συμπληρώνοντας μάλιστα ότι «ακόμη και η Κρήτη, το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου, με έκταση 8.300 τετραγωνικά χιλιόμετρα, έχει λάβει μειωμένη επήρεια σύμφωνα με την αποκαλούμενη συμφωνία Αιγύπτου και Ελλάδας».

Μάλιστα αποκάλυψε πώς: α) «το περιεχόμενο των διερευνητικών επαφών έχει συμφωνηθεί να μείνει μακριά από τη δημοσιότητα, κατόπιν αιτήματος της ελληνικής πλευράς», β) «αποτελεί ειρωνεία ο Έλληνας μόνιμος αντιπρόσωπος να ανακοινώνει το περιεχόμενο των συνομιλιών ωσάν το μόνο ζήτημα αυτών να είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Στην πραγματικότητα οι διερευνητικές επαφές είναι ένας συνολικός μηχανισμός διαλόγου (comprehensive dialogue mechanism), που επιτρέπει στην Τουρκία και στην Ελλάδα να συζητούν όλα τα εκκρεμή ζητήματα (outstanding issues). Αυτά τα ζητήματα περιλαμβάνουν οπωσδήποτε περισσότερα από την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας».

Μ.Α.

 

Η Ντόρα…

Στη συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση των δύο συμφωνιών ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε μια «πρόβλεψη» για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Τόνισε ότι η λύση στις διαφορές αυτές θα δοθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη θα συμφωνηθεί ό,τι είναι δυνατόν να συμφωνηθεί μέσα από το «διάλογο» και στη συνέχεια όποια διαφωνία απομείνει θα παραπεμφθεί στο Δικαστήριο της Χάγης. Σαν να είχε ένα non paper μπροστά της και παρέλειψε μόνο τις ημερομηνίες που περιείχε…

Ν.Τ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!