Κάθε λιμάνι και καημός

Όποιος δημοσιογράφος ρωτούσε τους κυβερνητικούς εκπροσώπους τι θα γίνει με τους βρετανούς πολίτες που έχουν αποκλειστεί σε όλη τη γη και δεν τους επιτρέπεται να γυρίσουν στο σπίτι τους, έπαιρνε τουλάχιστον μια απάντηση του τύπου το έχουμε υπόψη μας και θα οργανώσουμε σταδιακά την επάνοδό τους. Εδώ, τα κανάλια που διατηρούν ένα κέλυφος προστασίας της «καλής εικόνας» της κυβέρνησης, δεν ρωτάνε καν. Προκειμένου να ενημερωθούν οι αδιάφοροι βουλευτές που θεωρούν είδηση μόνο ό,τι μεταδίδεται απ’ την τηλεόραση, κατατέθηκαν στη Βουλή οι επιστολές της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και του Συλλόγου Γυναικών Ναυτικών Σύρου «Άγκυρα» που αναφέρονται σε χιλιάδες Έλληνες ναυτικούς των οποίων έχουν λήξει οι συμβάσεις εργασίας, αλλά δεν τους δίνεται άδεια να επαναπατριστούν. Μερικοί περιμένουν κιόλας τρεις μήνες την άδεια από τον Μητσοτάκη!

Ματίνα Αργυρού

Σκίτσο του John Antono

Γέφυρα στο πουθενά

Η πολιτική απονέκρωσης των πόλεων συνεχίζεται με μια κοινωνία με περιορισμένη κινητικότητα και με παραπλανητικά συνθήματα του τύπου «γέφυρα προς τη νέα κανονικότητα», «εξωστρέφεια», «επενδυτική δραστηριότητα» κ.λπ. Αυτά γράφουν οι εφημερίδες του Μαρινάκη, του Αλαφούζου και των άλλων εργολάβων-εφοπλιστών, για τα 450 κτήρια των οποίων θα αρχίσει η κατεδάφιση στο Ελληνικό ή για τη μεταμόρφωση του εμπορικού κέντρου της Αθήνας σε μια πελώρια καφετέρια! Συγκέντρωση, δηλαδή, σε ορισμένα σημεία όλης της «κίνησης» και θάνατος όλων των συνοικιών και δήμων, αυτό είναι το πλάνο. Και οι επαγγελματίες περιμένουν την… ανάκαμψη!

Φάνης Παπαγιώργος

 

Στα κόκκινα

Φόρεσε η κυρία Αγγελοπούλου την ακριβή αθλητική της φόρμα, την κατακόκκινη με τα λευκά σιρίτια, και επισκέφτηκε τον κ. Τσίπρα στην Κουμουνδούρου για το «1821-2021». Με την ευκαιρία, επισήμανε ο Δ. Μανιάτης στα Νέα, πόσο κοντά ήταν οι δυο τους όταν η κυρία Αγγελοπούλου είχε φροντίσει να προσκληθεί ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στο Clinton Global Initiative στις ΗΠΑ το 2015, μετά τις εκλογές του Σεπτέμβρη, πριν από τη Συμφωνία των Πρεσπών και των άλλων φιλοαμερικανικών επιτυχιών του!

Αλίκη Παυλοπούλου

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!