Δικαιοσύνη με κουκούλα

Εντάξει, να μην παρεμβαίνουμε στο έργο της δικαιοσύνης, με την προϋπόθεση όμως ότι και η δικαιοσύνη δεν θα παρεμβαίνει τόσο βάναυσα και απροκάλυπτα στη νοημοσύνη μας και στο κοινό περί δικαίου αίσθημα. Όπως στην περίπτωση των δολοφόνων του Ζακ Κωστόπουλου που με το παραπεμπτικό βούλευμα, το οποίο έκανε 16 ολόκληρους μήνες για να βγει!, ρίχνει τους δολοφόνους που εντωμεταξύ κυκλοφορούν ελεύθερα, στα μαλακά, σαν να είχαν παρκάρει παράνομα σε ράμπα. Όταν υπάρχει βίντεο που δείχνει ξεκάθαρα το λυσσασμένο λιντσάρισμα του ανήμπορου και εγκλωβισμένου Ζακ κι όταν έχει κατατεθεί ότι και ορισμένοι αστυνομικοί που τον «συνέλαβαν» αιμόφυρτο και ετοιμοθάνατο πρόσθεσαν τις δικές τους κλωτσιές στο κατάκοιτο στο πεζοδρόμιο σώμα του, το να βγαίνουν δικαστές και να αποφαίνονται ότι ο θάνατός του προήλθε από αμέλεια, τι άλλο μπορείς να πεις από το σας γ… τη δικαιοσύνη σας!
Ερμιόνη Ζέβγου

 

Βρωμάνε καρκίνο

Δούλευε στην εταιρεία «Ανδρομέδα» ο ιχθυολόγος Χρήστος Λοβέρδος που ένιωσε ότι δεν μπορεί να τηρήσει την εταιρική εχεμύθεια διαπιστώνοντας ότι «μας ταΐζουν καρκίνο» και βγήκε να το φανερώσει. Τι το ήθελε! Η εταιρεία, το κράτος, η δικαιοσύνη και ο Τύπος δια της σιωπής του, τον πήραν όλοι κατόπι για να τον εξοντώσουν. Εφτά χρόνια χωρίς αναστολή του έριξε το δικαστήριο επειδή παραβιάζοντας τα μυστικά της εταιρείας γνωστοποίησε ότι οι εταιρίες ιχθυοκαλλιεργειών στην Ελλάδα χρησιμοποιούν στις θάλασσες, τις λίμνες και τα ποτάμια που διατρέφουν ψάρια «φορμόλη» που είναι ουσία υπεύθυνη για καρκινογενέσεις. Το περίεργο είναι ότι και από τα κόμματα και τις οργανώσεις της Αριστεράς, αλλά και από φορείς για το περιβάλλον, την υγεία, τη διατροφή και την ασφάλεια των προϊόντων δεν ξέσπασε καμία μεγάλη κατακραυγή. Κι ο άνθρωπος που αποκάλυψε τη φρικτή αλήθεια κινδυνεύει να σαπίσει στη φυλακή όπως το επιθυμούν όλες οι εταιρίες που θέλουν να δώσουν ένα μάθημα σε κάθε εργαζόμενό τους που θα σκεφτόταν να καταγγείλει στην κοινωνία ότι τα ψάρια τουλάχιστον από κάποια ιχθυοτροφεία βρωμάνε καρκίνο!
Μαρία Παπαϊωάννου

 

Το φλουρί

Άλλο η βιτρίνα, άλλο η πραγματικότητα. Κι όταν ξεφεύγει κάποιος και πετάει καμιά πέτρα που σπάει το τζάμι και φαίνεται από μέσα η σαπίλα, βγαίνει ο Βορίδης ή όποιος άλλος και ανενδοίαστα κολλάει τα σπασμένα γυαλιά κι ούτε γάτα ούτε ζημιά. Μπορεί στα νοσοκομεία να σταματάνε τα χειρουργεία γιατί δεν έχουν αναισθητικό, αλλά η κοπή της πίτας στα γραφεία του υπουργού και του περιφερειάρχη άνετα κοστίζει από 12 χιλιάδες ευρώ εκάστη! Κι αν αυτά θεωρούνται «ψιλά» υπάρχουνε και τα «χοντρά» όπως τα 4 εκατομμύρια 400 χιλιάδες ευρώ που έδωσε η κυβέρνηση ως φιλοδώρημα δημοσίων σχέσεων στη Θεολογική Σχολή της Βοστώνης!
Το ξέρουμε ότι λεφτά υπάρχουν, το θέμα είναι σε ποιους πέφτει το φλουρί!
Θανάσης Ηλιάδης

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!