Εθνική Κατάθλιψη

Πώς τον βλέπεις τον κόσμο; Τι λένε οι πελάτες που μπαίνουν κάθε μέρα στο ταξί; Δε λένε, τι να πούνε, μούγγα. Γιατί; Επειδή είναι ευχαριστημένοι από τη ζωή τους, από την κυβέρνηση, από την αντιπολίτευση ή επειδή είναι αδιάφοροι και πέρα βρέχει; Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Πάσχουν όλοι από εθνική κατάθλιψη. Δεν ελπίζουν σε τίποτα, δεν πιστεύουν κανένα, δεν έχουν κανένα ρόλο. Όλα γίνονται ερήμην τους, όλοι τους έχουν πουλήσει, κανένα φως στον ορίζοντα. Είναι σαν λοβοτομημένοι. Γκρινιάζουν, αλλά μέχρις εκεί. Εθνική κατάθλιψη και, μάλιστα, προχωρημένης μορφής. Γι’ αυτό δεν αντιδρούν και δεν τους συγκινούν ούτε οι αυτοκτονίες των πιο απελπισμένων. Χαράμι πάνε.
Ντίμης Μασούρας

 Του πέους

Τη μία, προσφορά αποκλειστικό βαρυσήμαντο άρθρο του Τσίπρα στο Ντοκουμέντο, την άλλη, προσφορά«Το βιβλίο του πέους! Τι δεν θα δώσει και τι δεν θα πάρει ο Βαξεβάνης για να κρατήσει σε κυκλοφορία μια εφημερίδα που αποπνέει βαριά συριζίλα!

Πέπη Παπαδοπούλου

Απορώ

Απορώ γιατί αυτός που αυτοκτόνησε δεν περίμενε την ανάπτυξη ΣΥΡΙΖΑ και την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018;
Ντιπ για ντιπ υπομονή δεν είχε;
Σταυρούλα Ρήγα

Στο καφενείο…

Η γυναίκα που δολοφονήθηκε στους Αγίους Αναργύρους ήταν από ένα χωριό στη Νάξο, τη Μονή. Σε ένα καφενείο διπλανού χωριού έγινε η παρακάτω συζήτηση μεταξύ μιας πεθεράς και του 45άρη γαμπρού της:
«Τι θα κάνουμε δηλαδή; Θα μας εξετάζουν ψυχολόγοι για να μπορούμε να έχουμε μαχαίρια στην κουζίνα μας; Με το που σηκώνεις το χέρι να σφαλιαρίσεις τη γυναίκα σου, τότε ξεκινάει το πρόβλημα. Είναι η ίδια ακριβώς κίνηση. Απλά σου λείπει το όπλο. Αυτός έτυχε να το έχει μαζί του. Κι εμείς βλέπουμε μόνο το ακραίο και ξεχνάμε τα υπόλοιπα. Όταν οι άντρες τρώνε ξύλο από τις γυναίκες είναι γιατί το θέλουν, τους αρέσει, αυτό είναι άλλο πράγμα, δεν έχει σχέση. Δεν έχω δει ποτέ τον πατέρα μου να στεναχωρήσει, να φοβερίσει, να χτυπήσει τη μάνα μου. Πολλές φορές ήταν νευριασμένος, σκασμένος, εκτός εαυτού. Αλλά να εκμηδενίζεις τον άλλο άνθρωπο, ποτέ!»

Κόμμα με χρονοδιακόπτη

Η μέση διάρκεια των διαδηλώσεων του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας κυμαίνεται από 42 μέχρι 54 λεπτά, από τη στιγμή που ξεκινούν τα μπλοκ με τα πανό και τις σημαίες που μοιράζονται από τα βανάκια του οργανωτικού τομέα μέχρι τη στιγμή που πέφτει το σήμα τέλους. Καλά οργανωμένες, ελεγχόμενες, να μην ανοίξει ρουθούνι, να μην υπάρξει καμία «τριβή» με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, να μην πατηθεί κανένα λουλούδι, να μην φύγει κανένα πλαστικό μπουκάλι, να μην ακουστεί κανένα αυθόρμητο σύνθημα, να μην εκδηλωθεί έντονα κανένας θυμός, να μην στεναχωρηθεί κανένας δημοσιογράφος από την Καθημερινή ή τα Νέα και γράψει «χάλασε και το ΚΚΕ». Το κόμμα τού «να μην σπάσουμε αυγά» πραγματοποιεί τις κινητοποιήσεις του με χρονοδιακόπτη, ανάβει και σβήνει σαν καλορυθμισμένος θερμοστάτης. Κατεβείτε, φωνάξτε, υψώστε τις γροθιές σας, εκτονωθείτε και σπίτι σας για τσάι και ύπνο. Όταν ωριμάσει και καταπέσει ο καπιταλισμός και έρθει με το καλό ο σοσιαλισμός, θα σας ενημερώσει με ανακοίνωσή του το Πολιτικό Γραφείο. Μέχρι τότε υπομονή και… όνειρα γλυκά.
Πέτρος Τσώλης

Πώς τον είπατε κ. Γιούνκερ;

«Θα συνεργαστούμε με όλους τους υπουργούς της Αυστρίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως συνεργάζομαι άλλωστε με τον ακροδεξιό εταίρο του κ. Τσίπρα» ήταν η απάντηση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στους επικριτές του. Άδικο έχει. Ε, όχι και ακροδεξιός ο κ. Καμμένος! Εδώ όλος ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο τον πρωθυπουργό, έσκισε τα ιμάτια του για να τον υπερασπιστεί. Αλλά τι ξέρει ο Γιούνκερ από φασίστες;
Λεωνίδας Μπαρδάνης

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!