Παιδιά στην πείνα

Στην Καλαμάτα, διαβάζω στα Νέα, μια μάνα πήγε και άφησε τα τέσσερα μικρά παιδιά της έξω από το γραφείο του εισαγγελέα και δεν έφυγε πριν πει στους έκπληκτους παρευρισκόμενους ότι αδυνατούν να τα ζήσουν και για να αποφύγουν τα χειρότερα, παραδίδουν τα μωρά τους, από 8 μηνών μέχρι 7 ετών, στο κράτος. Ευτυχώς, ο εισαγγελέας δεν διέταξε τη σύλληψη της μάνας κατανοώντας το τεράστιο δράμα που δείχνει ανάγλυφα την κόλαση στην οποία ζούνε αμέτρητοι συμπολίτες μας. Δεν ξέρω αν αναρωτήθηκε κιόλας πόσα πιάτα φαΐ κόψανε απ’ αυτή την οικογένεια για να μεγαλώσουν το πλεόνασμα οι «κομμουνιστές», που λέει κι ο Άδωνις, του ΣΥΡΙΖΑ!

Μάνια Τζαβέλα

 

Για τον Βασίλη Δημάκη
Ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης κάνει απεργία πείνας και δίψας διεκδικώντας το δικαίωμα να του δίνονται άδειες με βραχιολάκι για να παρακολουθεί μαθήματα στο Πολιτικό της Νομικής, όπου φοιτά. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το αρνείται πεισματικά παρόλο που ο Β. Δημάκης έχει προσπαθήσει σκληρά, όντας «ποινικός» και μόνος του, να αλλάξει την ζωή του. Και αντί αυτό να αναγνωριστεί και να βοηθηθεί, σε αντάλλαγμα τον αφήνουν να πεθάνει. Ο ίδιος συνεχίζει την απεργία πείνας και δίψας αφού έτσι προσπαθεί να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια του. Ενώνουμε και τις δικές μας φωνές στο δίκαιο αίτημα του και ενάντια στην εκδικητική πολιτική της κυβέρνησης. Στην φωτογραφία ο Βασίλης Δημάκης σε παλαιότερο στιγμιότυπο από αγώνα μπάσκετ μέσα στη φυλακή.

Σύνταγμα λεσέ πασέ

Φώναζε ο Τσίπρας, φώναζε ο Βούτσης, φώναζε κι ο Κατρούγκαλος, φωνάζαν όλοι όταν οι «δεξιοί» αμφισβητούσαν τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που δεν τους άρεσαν. Και τώρα, οι ίδιοι και τα φερέφωνά τους, πριν προλάβει το δικαστήριο να δημοσιεύσει την απόφασή του, αρχίζουν τις διαρροές ότι υπάρχει τρόπος να παρακαμφθεί η απόφαση, ότι «ο νόμος είναι σωστός», ότι «η ουσία του νόμου δεν πρόκειται να θιγεί» και όλα αυτά τα χιλιοειπωμένα από τους δεξιούς και τους κεντρώους της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Αλλά μήπως όλοι δεν ξέρουν από την αρχή ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ με την υπογραφή Κατρούγκαλου είναι πέρα για πέρα πέρα αντισυνταγματική; Ασφαλώς και το ξέρουν και είναι αυτός ένας από τους λόγους που βιάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ να τροποποιήσει το Σύνταγμα. Εντάξει, λεσέ πασέ το έχουν κάνει, αλλά θα απαλλαγούν αναδρομικά για όλα τα εγκλήματά τους αλλάζοντάς το. Γι’ αυτό βιάζονται, φοβούμενοι ότι ο σκανδαλώδης νόμος περί ευθύνης υπουργών, που δεν τον καταργούν, μπορεί να μην είναι αρκετός για να τους γλιτώσει από τη φυλακή! Οι Συριζαίοι, πριν τους μπουζουριάσουν (τα) μαγειρεύουν…

Αντώνης Τσάκαλος

 

Ο θάνατος σου, το πλεόνασμά μας

Ένα όργιο γίνεται με τις συντάξεις και δεν βγαίνει ούτε ένας Συριζαίος, υπουργός, βουλευτής, κομματικό στέλεχος, παρατρεχάμενος, κάποιος εν πάση περιπτώσει που δεν κρύβει ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ, να πει, εντάξει, ρε συναγωνιστές, μην το ξεφτιλίζουμε τόσο και μην τους ξεφτιλίζουμε τόσο τους ανθρώπους. Ας είναι το καταραμένο πλεόνασμα λίγο πιο κάτω, αλλά ας δώσουμε σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους αυτά που τους αρπάξαμε παράνομα κι αυτά που τους χρωστάει το κράτος μπας και τη βγάλουνε. Αλλά πού τέτοια ευαισθησία; Γομάρια και τομάρια έχουνε γίνει.

Σε 2,5 δισεκατομμύρια ανέρχονται τα λεφτά που χρωστάει ο ΕΦΚΑ στους ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Από λεφτά αχρεωστήτως καταβληθέντα, από συντάξεις που καθυστερούν μέχρι και τέσσερα χρόνια για να βγουν, από εφάπαξ που δεν καταβάλλονται και από επικουρικές που παρ’ όλο το πετσόκομμά τους δεν αποδίδονται στους δικαιούχους! Για παράδειγμα, εκκρεμούν 85.000 συντάξεις! Δηλαδή, 85.000 οικογένειες, χωρίς επάγγελμα, περιμένουν για να ζήσουν (όσοι δεν έχουν αποδημήσει εντωμεταξύ) την κουτσουρεμένη σύνταξη που δεν έρχεται, επειδή ο Τσίπρας θέλει να βγάλει πλεόνασμα για να του πουν μπράβο οι τοκογλύφοι και να δώσουν κι άλλα δανεικά με το παχύ τους επιτόκιο. Μεγάλη ξεφτίλα, για την οποία δεν ντρέπεται κανείς τους, μα κανείς τους!

Μάνος Περίδης

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!