Μετά δύο εβδομάδες αναζήτησης οι εθελοντές της ΜΚΟ Επτάψυχες (Nine Lives Greece) βρήκαν σ’ εργοτάξιο, ανάμεσα σε μια χωματερή κι έναν κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην Πάρνηθα, τη 14χρονη γατούλα Squinty, την οποία η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα απομάκρυνε μαζί με άλλα 3 γατιά, από τον περίβολο του κτιρίου όπου ζούσε εδώ και χρόνια.

Η ΜΚΟ Επτάψυχες είχε καταγγείλει ευθέως την Αμερικανική Πρεσβεία ότι εξαφάνισε τις 4 αδέσποτες γατούλες, οι οποίες ήταν φιλικές και στειρωμένες, και ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζει αυτού του είδους την πρακτική.

Η Αμερικανική Πρεσβεία αναγκάστηκε να απαντήσει μέσω Facebook στις καταγγελίες της ΜΚΟ, αναφέροντας ότι οι γάτες μεταφέρθηκαν σε άλλο περιφραγμένο και ασφαλή χώρο της Πρεσβείας στην Αθήνα.

Κάτι όμως που αποδείχθηκε στη συνέχεια αναληθές, αφού η 14χρονη Squinty και δύο ακόμα γάτοι, ο Mohawk και ο Pumpkin, που επίσης είχαν απομακρυνθεί, βρέθηκαν εγκαταλειμμένοι στην ίδια ακριβώς περιοχή, χιλιόμετρα μακριά από το κτίριο της Αμερικανικής Πρεσβείας. Θυμίζουμε ότι ο Mohawk και ο Pumpkin, εντοπίστηκαν και διασώθηκαν μία μέρα μετά την εξαφάνισή τους από φιλόζωους εργαζομένους της Πρεσβείας, που έσπευσαν να αναζητήσουν τα ζώα μόλις ενημερώθηκαν για το τι είχε συμβεί.

Οι ιδιοκτήτες του εργοταξίου, οι οποίοι είχαν δει την αφίσα αναζήτησης της Squinty, ενημέρωσαν τους εθελοντές της ΜΚΟ Επτάψυχες ότι η γατούλα που ψάχνουν εδώ και μέρες περιφέρεται στο χώρο τους. Αμέσως έσπευσαν στο σημείο και παίρνοντας την άδειά τους άρχισαν να την αναζητούν. Μετά από αρκετή προσπάθεια κατάφεραν να την εντοπίσουν κρυμμένη ανάμεσα σε μηχανήματα και υλικά κατασκευής.

Όπως αναφέρει η ΜΚΟ Επτάψυχες, η Squinty βρέθηκε υπερβολικά αδύναμη, βρόμικη και πάσχει από γρίπη. Μεταφέρθηκε κατ’ ευθείαν σε κτηνιατρείο όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ένα ζευγάρι Αμερικανών που εργάζεται στην Πρεσβεία εκδήλωσε το ενδιαφέρον του να υιοθετήσει τη γατούλα που κάθε πρωί τη συναντούσε στο αγαπημένο της παγκάκι στον περίβολο του κτιρίου.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί τα 3 από τα 4 αδέσποτα γατιά που απομάκρυνε η Αμερικανική Πρεσβεία από τον κήπο της και σίγουρα δεν βρέθηκαν από μόνα τους στους πρόποδες της Πάρνηθας. «Δυστυχώς, κανείς δεν έχει δει ακόμα τον καημένο Chevvy, αλλά η αναζήτηση συνεχίζεται. Σας ευχαριστούμε όλους για τις θετικές σκέψεις, τα μηνύματα υποστήριξης και για τη δύναμη που μας δίνετε ώστε να μην εγκαταλείψουμε την προσπάθεια. Ζητάμε από την Αμερικάνικη Πρεσβεία να πράξει σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο και να δείξει τις πολιτισμένες αρχές της, διαβεβαιώνοντας για την μελλοντική ασφάλεια των γατών στο χώρο της Πρεσβείας. Ζητάμε, επίσης, να εφαρμόσει πρόγραμμα παγίδευσης, στείρωσης και επαναφοράς, καθώς και κτηνιατρικής φροντίδας για τις γάτες που διαμένουν στο χώρο της, τώρα αλλά και στο μέλλον», αναφέρουν οι εθελοντές της ΜΚΟ Επτάψυχες.

 

www.istoriesadespoton.gr

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!