Σταθερή στην απόφαση της για ολόπλευρη συνεργασία με το Ισραηλινό, σιωνιστικό κράτος-δολοφόνο, η ελληνική κυβέρνηση διαμέσου της Προεδρίας της Δημοκρατίας προσκάλεσε (και πάλι μήνα Αύγουστο!) τον πρόεδρό του, Σιμόν Πέρες.

Να θυμίσουμε ότι ο Κάρολος Παπούλιας είχε συναντηθεί πέρυσι στο Ισραήλ με τον Πέρες, τον Νεντανιάχου και τον Λίμπερμαν, μόλις μια βδομάδα μετά την απόφαση της Αθήνας να απαγορέψει τον απόπλου του «Στόλου της Ελευθερίας» προς την Γάζα. Ήταν μια επίσκεψη που έδειχνε ξεκάθαρα τον προσανατολισμό της κυβέρνησης, όσον αφορά το παλαιστινιακό ζήτημα.
Ο Πέρες βαρύνεται και αυτός με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, αφού σε όλη του τη διαδρομή πρωτοστάτησε στην εξόντωση του παλαιστινιακού λαού. Τα όσα είπε και ζήτησε αλλά και οι δηλώσεις όσων τον υποδέχτηκαν, αποδεικνύουν ότι δεν πρόκειται για μια εθιμοτυπική επίσκεψή του, αντιθέτως μας προετοιμάζουν για μια συχνή παρουσία των σιωνιστών στη χώρα μας, σε όλα τα επίπεδα.
Ως σύλλογος έχουμε μιλήσει εδώ και καιρό για την επικίνδυνη αυτή στροφή προσέγγισης με το Ισραήλ και την τεράστια ανάγκη κινητοποίησης όλων των προοδευτικών ανθρώπων, ώστε να μην γίνει πραγματικότητα.
Δυστυχώς, όμως, όχι μόνο δεν υπήρξαν αντιδράσεις αλλά έγινε δεκτός και από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, χωρίς μάλιστα ο τελευταίος να προβεί σε καμία δήλωση ή σχόλιο, προκαλώντας έκπληξη και αγανάκτηση σε όσους, χρόνια τώρα, αγωνίζονται στο πλευρό των Παλαιστινίων. Θεωρούμε σημαντικό λάθος την κίνηση αυτή -ακόμη κι αν δικαιολογείται με βάση το Πρωτόκολλο- από τον επικεφαλής ενός κόμματος που μέχρι τώρα κρατούσε μια στάση υπεράσπισης του αγώνα των Παλαιστινίων και είχε καταγγείλει όλες τις βαρβαρότητες του Ισραήλ. Ελπίζουμε ότι αυτό θα είναι μια μικρή κακή παρένθεση.
• Συνεχίζουμε τον αγώνα δίπλα στον παλαιστινιακό λαό μέχρι τη νίκη του.
• Να διακοπεί κάθε σχέση με τον σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ – όχι στην εξομάλυνση και τη λήθη.

Σύλλογος Αλληλεγγύης
στον Παλαιστινιακό Λαό Ιντιφάντα
https://intifadagr.wordpress.com

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!