Μήνυμα σε κυβέρνηση και τοκογλύφους

 

Μέσα σε ένα τοξικό περιβάλλον τροϊκανής αξιολόγησης, ιδιωτικοποιήσεων, φορολεηλασίας, ισοδύναμων, κατεδάφισης και των τελευταίων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τα συνδικάτα έχουν προκηρύξει γενική απεργία για τις 12 Νοεμβρίου. Η ΓΣΕΕ βγήκε προσώρας από τον λήθαργο μέσα από τον οποίο παρατηρούσε την κατάσταση.

Είναι η πρώτη γενική απεργία ύστερα από πολύ καιρό και η πρώτη με «κυβέρνηση της Αριστεράς». Τα συνδικάτα έχουν βάλει στο στόχαστρο το κρίσιμο ζήτημα της συγκυρίας, που είναι η συζήτηση για τις ανατροπές στο Ασφαλιστικό, με συντάξεις που μετατρέπονται σε προνοιακά επιδόματα και με ένσημα και όρια ηλικίας που αυξάνονται. Εξίσου θέτουν στο στόχαστρο και τη σχεδιαζόμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση που ανατρέπει πλήρως τον χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος, ενώ με την ολοκληρωτική απόσυρση της συμμετοχής του κράτους ανοίγει τον δρόμο για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες. Ταυτόχρονα, στα επίδικα της απεργίας αναφέρονται επίσης η φοροκαταιγίδα, η προστασία της λαϊκής κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, η ελαστικοποίηση της εργασίας, η διάλυση και απαξίωση των νοσοκομείων, της δημόσιας εκπαίδευσης και της πρόνοιας από την έλλειψη κονδυλίων και προσωπικού.

Η έλλειψη σοβαρής προετοιμασίας και η απουσία οποιουδήποτε σχεδίου από την πλευρά των συνδικάτων δημιουργεί μια αρνητική συνθήκη, εν τούτοις η γενική απεργία στις 12 του Νοέμβρη πρέπει να στείλει το μήνυμα σε κυβέρνηση και δανειστές ότι ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι δεν εκχωρούν τα δικαιώματά τους. Θέλουν ζωή ανθρώπινη, εργασία με δικαιώματα και μισθούς για να μπορούν να ζήσουν. Θέλουν κοινωνικές παροχές γι’ αυτούς και τα παιδιά τους. Θέλουν αξιοπρεπείς συντάξεις και απαιτούν διαφάνεια στη δημόσια ζωή, κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα, δημοκρατία και αξιοπρέπεια! Η επιτυχία της απεργίας, η μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, αυτό θα είναι το σωστό μήνυμα και σε αυτή την περίσταση.

Στην Αθήνα, τα συνδικάτα καλούν στην πλ. Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!