Σοκ και δέος. Συνέβη το ασύλληπτο. Εκατοντάδες νεκροί Παλαιστίνιοι μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Al-Ahli Arab Baptist Hospital στη Γάζα από το Ισραήλ. Με τους περισσότερους νεκρούς να είναι εκτοπισμένες οικογένειες και μικρά παιδιά που είχαν βρει εκεί καταφύγιο από την δολοφονική μανία των Σιωνιστών.

Το άρθρο 8 του Καταστατικού της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου είναι σαφές: «Έγκλημα πολέμου είναι (σ.σ.: μεταξύ πολλών άλλων που επίσης πραγματοποιεί το Ισραήλ) η σκόπιμη επίθεση εναντίον κτιρίου αφιερωμένου στη θρησκεία, στην εκπαίδευση, στην τέχνη, στην επιστήμη ή για φιλανθρωπικούς σκοπούς, στα ιστορικά μνημεία, στα νοσοκομεία, εφόσον δεν χρησιμοποιούνται ως στρατιωτικές υποδομές».

Το Ισραήλ, λοιπόν, διέπραξε έγκλημα πολέμου και η αλήθεια είναι ότι δεν χρειαζόμασταν το Καταστατικό της Ρώμης για να το καταλάβουμε. Γιατί ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου ήταν ένα έγκλημα προμελετημένο και απόλυτα σύμφωνο με την γενοκτονική πολιτική του Ισραήλ εις βάρος των Παλαιστινίων εδώ και 75 χρόνια και πιο συγκεκριμένα την τελευταία εβδομάδα.

Τα «ανθρωπόμορφα ζώα», το «θα κάνουμε τη Γάζα πάρκινγκ», το «η Χαμάς κρύβεται στα σχολεία και τα νοσοκομεία», το περιβόητο «δικαίωμα στην αυτοάμυνα του Ισραήλ» και το «ολόκληρη η Γάζα αποτελεί στρατιωτικό στόχο εφόσον παντού βρίσκουν καταφύγιο οι τρομοκράτες», όλα δηλώσεις Νετανιάχου και ανώτατων Ισραηλινών αξιωματούχων, προετοίμασαν το έδαφος και παρείχαν τη νομιμοποίηση για αυτό που θα ακολουθούσε.

Κι αυτό που ακολούθησε ήταν ο ανηλεής βομβαρδισμός επί μία εβδομάδα της Γάζας και των κατοίκων της. Χωρίς καμία διάκριση ανάμεσα σε στρατιωτικούς στόχους και άμαχο πληθυσμό. Ο βομβαρδισμός, λοιπόν, του νοσοκομείου ήταν απόλυτα «συνεπής» στην πολιτική εθνοκάθαρσης που εφαρμόζει το κατοχικό καθεστώς.

Το πραγματικά εξοργιστικό, όμως, είναι το αφήγημα των Ισραηλινών και των δυτικών κολαούζων τους ότι η ισοπέδωση του νοσοκομείου προήλθε από τη Χαμάς ή την ισλαμική Τζιχάντ. Αφού πρώτα ο ισραηλινός στρατός μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο twitter ενημέρωσε για το χτύπημα στο νοσοκομείο ως «καταφύγιο τρομοκρατών» και στη συνέχεια μετά τη διεθνή κατακραυγή έσπευσε σε αλλαγή της ανάρτησης και της «γραμμής».

Η αλήθεια είναι ότι το Ισραήλ δεν περίμενε την κατακραυγή. Νόμιζαν ότι θα βομβάρδιζαν θερμοκοιτίδες με νεογνά, διασωληνωμένους ασθενείς στη ΜΕΘ και παιδάκια που έπαιζαν στις τσουλήθρες στην αυλή του νοσοκομείου και θα τους «έσωζε» το επιχείρημα ότι τα «νοσοκομεία είναι άντρα τρομοκρατών».

Κάφροι, φασίστες, ξετσίπωτοι, υποκριτές.

Γιατί αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα ως έχουν, πρόθεση του Ισραήλ δεν είναι η εξόντωση της Χαμάς – έστω δείχνοντας αδιαφορία για τον άμαχο πληθυσμό. Πρόθεση του Ισραήλ είναι η συνολική εξόντωση κάθε Παλαιστίνιου σύμφωνα με το βαθιά ρατσιστικό και φυλετικό δόγμα του Σιωνισμού. Αυτό κάνουν 75 χρόνια τώρα, αυτό επιδιώκουν εδώ και μία εβδομάδα, στα πλαίσια αυτής της ιδεολογίας και πολιτικής ήταν και ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου στη Γάζα.

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία. Το Ισραήλ είναι και με τη βούλα ένα κράτος-τρομοκράτης. Ένα κράτος που εφαρμόζει εθνοκάθαρση σύμφωνα με τους ορισμούς του ΟΗΕ και πραγματοποιεί συστηματικά εγκλήματα πολέμου σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο του Πολέμου.

Όσοι μετά από όλα αυτά επιμένουν στην υποστήριξη του σιωνιστικού κρατικού μορφώματος φέρουν βαριά ευθύνη ενώπιον της Ιστορίας.

Η διεθνής απομόνωση του Ισραήλ και η ανοιχτή καταγγελία όσων κυβερνήσεων τους υποστηρίζουν είναι μονόδρομος και βασικό καθήκον για κάθε δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!