Σοκ έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση Ολάντ και ανησυχία στο σύνολο της κλυδωνιζόμενης από την οικονομική κρίση βιομηχανικής παραγωγής της Γαλλίας η χθεσινή ανακοίνωση της γαλλικής PSA Peugeot Citroen ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε συνολικά 8.000 απολύσεις και θα κλείσει ένα εργοστάσιο συναρμολόγησης.

Όπως ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας Φιλίπ Βαρέν, το εργοστάσιο στο Ολνέ κοντά στο Παρίσι, στο οποίο εργάζονται 3.000 εργάτες, θα σταματήσει την παραγωγή αυτοκινήτων το 2014 σε μια προσπάθεια να αναδιοργανωθεί η δυνατότητα παραγωγής εντός της Γαλλίας που έχει η εταιρία.
Επιπλέον, ένα δεύτερο εργοστάσιο στη Ρεν θα απολύσει 1.400 από τους 5.600 εργαζομένους του, εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης για τα μεγάλα μοντέλα της εταιρίας, όπως το Peugeot 508 και το Citroen C5, ενώ θα απολυθούν και άλλοι 3.600 εργαζόμενοι σε διάφορες θέσεις της εταιρείας. Σεισμό για την απασχόληση στη Γαλλία χαρακτήρισε την απόφαση της PSA Peugeot Citroen ο επικεφαλής του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας της CGT, Μπερνάρ Τιμπό, ο οποίος καταφέρθηκε μεταξύ άλλων και κατά της κυβέρνησης Ολάντ, κατηγορώντας την ότι δεν κράτησε σκληρή στάση απέναντι στο σχέδιο της εταιρείας και δεν έχει λάβει μέτρα για να μη γίνονται απολύσεις. Η σκληρότερη δήλωση από πλευράς κυβέρνησης για το θέμα έγινε από την υπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριζόλ Τουρέν, η οποία χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις απολύσεις από μια εταιρεία που έχει κερδίσει δισεκατομμύρια από την κρατική στήριξη τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: www.left.gr

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!