Η Άβα Μπουλούμπαση-Μπασκουρέλου είναι υποψήφια βουλευτής Λακωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

 

Είναι τόσα τα συναισθήματα που νιώσαμε τούτες τις 21 μέρες που -ελπίζουμε- να είναι ιστορικές, που πρέπει να καταγραφούν και θα είναι χρήσιμα, ειδικά για την επόμενη μέρα.

Η Λακωνία είναι χρωματισμένη με μπλε -σκούρο μπλε!- στον πολιτικό χάρτη της χώρας. Είναι ακόμη τόπος κακοτράχαλος, δύσκολος και φαινομενικά δυσπρόσιτος. Ο τόπος όπως και οι άνθρωποί του.

Οι εκλογές μας έδωσαν τη δυνατότητα, αλλά και την ώθηση να αφήσουμε τα γραφεία και να πάμε στα καφενεία: δεν χρειάστηκε παρά λίγη ενθάρρυνση για να ανοίξουν οι καρδιές, να μιλήσουν οι άνθρωποι όχι μόνο για τον καημό και την απόγνωση για τη σημερινή κατάσταση, αλλά και για την ελπίδα . «Για να δούμε τι θα κάνετε κι εσείς», «μη μας προδώσετε», «θα σας στηρίξουμε αλλά αν δεν κινηθείτε στη σωστή κατεύθυνση θα μας βρείτε σύντομα απέναντί σας». «Αν τιμωρήσετε τους ενόχους, θα κερδίσετε την εμπιστοσύνη μας».

Προβληματισμοί εντελώς διαφορετικοί από τους προωθούμενους από τα ΜΜΕ. Καμία αναφορά σε έντοκα ομόλογα, σε ποσοτική χαλάρωση, ρευστότητα και τα ρέστα… Μια διάχυτη ανάγκη για ελπίδα. Και μαζί μια προσφορά στήριξης. Νιώσαμε τι θα σημαίνει να έχουμε το λαό μαζί μας στους δύσκολους και πολύμορφους αγώνες που έρχονται. Νιώσαμε και την ευθύνη της επόμενης μέρας.

Συνειδητοποιήσαμε ότι οι πολίτες δεν είναι απλά αγανακτισμένοι με όσα βίωσαν και βιώνουν αυτά τα πέντε χρόνια: δεν ανέχονται ολόκληρο το σάπιο διεφθαρμένο παλιό πολιτικό σύστημα. Ζητούν ανατροπή και ουσιαστική αλλαγή στη ζωή τους, κι όχι απλά μια κυβερνητική εναλλαγή.

Ταυτόχρονα διαμορφώνεται και η συνείδηση ότι οι ρήξεις προϋποθέτουν αγώνες που θα είναι μακροχρόνιοι και πολύμορφοι. Αγώνες που δεν θα περιορίζονται στη στιγμή της διαπραγμάτευσης και δεν θα διεξαχθούν μόνο από τους διαπραγματευτές.

Όσο κι αν τα απάνθρωπα μέτρα λιτότητας, το ψαλίδισμα των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και η ανοιχτή τρομοκρατία και καταστολή πέτυχαν μια προσωρινή υποστροφή των αγώνων και των προσδοκιών, η ελπίδα ανθίζει ξανά στις καρδιές των ανθρώπων.

Η πλειοψηφία της κοινωνίας προσβλέπει στον ΣΥΡΙΖΑ των κινημάτων και δηλώνει ότι θα σταθεί δίπλα του για να αντέξει στα δύσκολα και να μην υποχωρήσει στις πρώτες πιέσεις. Ένας κόσμος διαφορετικός από τους συνήθεις ψηφοφόρους έρχεται δίπλα του. Κόσμος απλός, λαϊκός, εργατικός, με ποικίλη κομματική προέλευση, κόσμος που βίωσε στο πετσί του τα 5 σκοτεινά μνημονιακά χρόνια.

Κόσμος που τον εκφράζει το αίτημα για μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που δεν θα είναι τσιράκι κανενός, μια κυβέρνηση που θα βγει μέσα από τον καημό, την απόγνωση και τους αγώνες του λαού μας.

Να γιατί είναι κρίσιμες και ιστορικές οι εκλογές της Κυριακής. Για πρώτη φορά η Αριστερά θα δοκιμαστεί όχι μόνο στην κάλπη, όπου φαίνεται ότι θα έχει την υπεροχή, αλλά και στην κοινωνία, όλη την κοινωνία, την οποία θα κληθεί να εκφράσει και να κυβερνήσει.

Περιθώρια για λάθη δεν υπάρχουν. Τα μάτια της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης και του κόσμου, θα έλεγα, είναι στραμμένα στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι Ευρωπαίοι του Νότου περιμένουν να γιορτάσουν μαζί μας την Κυριακή. Μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα συμβάλλει στο να αλλάξει το σκηνικό στην Ευρώπη.

Τη δικαιούμαστε και την αξίζουμε αυτή τη νίκη.

Να τολμήσουμε να νικήσουμε λοιπόν!

Με συναίσθηση των δυσκολιών, με σεμνότητα αλλά και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και στις αστείρευτες δυνάμεις του λαού μας.

Για να λάβουν τα όνειρα δικαίωση.

Καλό αγώνα!

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!