Απόπειρα τρομοκράτησης του αγώνα στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης

Στάσεις εργασίας ανά ειδικότητα έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης, από τις 18 Φεβρουαρίου, αντιδρώντας σε τοπικά προβλήματα, όπως η μειωμένη τροφοδοσία με λιγνίτη που οδηγεί σε μειωμένη διαθεσιμότητα φορτίων, αλλά και στην προοπτική της ιδιωτικοποίησης και του ξεπουλήματος της ΔΕΗ. Η κινητοποίηση είναι καρπός της συνεργασίας τεσσάρων πρωτοβάθμιων σωματείων και έχει επιτύχει την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων οι οποίοι βλέπουν τα ορυχεία να διαλύονται, τις μονάδες να βρίσκονται σε αδυναμία ασφαλούς τροφοδοσίας και την επιχείρηση να απαξιώνεται.
Η διοικητική ιεραρχία της ΔΕΗ αντέδρασε με αγωγή ώστε να χαρακτηριστούν παράνομες οι κινητοποιήσεις, να σταματήσει ο συγκεκριμένος αγώνας και να μην προβούν οι εργαζόμενοι, μελλοντικά, σε ίδιες μορφές κινητοποιήσεων και με τα ίδια αιτήματα. Διαφορετικά, τα σωματεία απειλούνται με χρηματική ποινή που αντιστοιχεί σε 5.000 ευρώ την ημέρα.
Παρά την αγωγή (η οποία εκδικάστηκε χθες 21/2 στην Αθήνα), η κινητοποίηση των εργαζομένων συνεχίζεται, με το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας και τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ να βρίσκονται σε ετοιμότητα για τη συνέχιση των στάσεων εργασίας εάν χρειαστεί. Σε ανακοίνωσή τους τα σωματεία κατηγορούν τη Διοίκηση ότι «αντί να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την έμπρακτη επίλυση χρόνιων προβλημάτων στα Ορυχεία του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης, επέλεξε τον ολισθηρό δρόμο της αντιπαράθεσης με αυταρχισμό και τρομοκρατία. Αυτό είναι το τελευταίο σκαλοπάτι της ανικανότητας και της αδυναμίας της να ανταποκριθεί στη στήριξη του λιγνίτη, τη λειτουργία και την ανάπτυξη των ορυχείων με ασφαλή και ορθολογική εκμετάλλευση για την απρόσκοπτη τροφοδότηση των μονάδων».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!