Του Γιώργου Κυριακού

► Έπεσαν δραματικά οι πωλήσεις ακινήτων στην Αλβανία, παρά τη φρενήρη οικοδόμηση. Αρχίζουν οι ρωγμές στη φούσκα;

► O Ράμα εγκαινίασε αυτήν την εβδομάδα το «Κέντρο Καινοτομίας, Ασφάλειας και Άμυνας», ευχαριστώντας τις ΗΠΑ για τη δημιουργία του. Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Ζαχάροβα κατήγγειλε ότι οι ΗΠΑ, και μέσω Αλβανίας πλέον, στοχοποιούν τη Ρωσία. Θα μας πάρουν οι Αλβανοί τη δόξα!

► Η Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης ενέκρινε την πρόταση της εισηγήτριας Μπακογιάννη για ένταξη του Κοσόβου διότι, λέει, οι Κοσοβάροι επέστρεψαν 24 εκτάρια που είχαν κλέψει από τη σερβική μονή Ντετσάνι. Για την ουσία, δηλαδή την (επιβεβλημένη και από τη συμφωνία των Βρυξελλών) ίδρυση της Ένωσης Σερβικών Δήμων, κουβέντα.

► Τρίζουν άραγε τα κόκαλα του πατέρα της κυρίας Μπακογιάννη, που εξίσωνε τους Σέρβους του Κοσόβου με την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας; Μπα… Η Ντόρα είναι σύγχρονος άνθρωπος, οπαδός της επιστήμης, άρα δεν βασανίζεται από μεταφυσικά ερωτήματα.

► Η εκπρόσωπος του Μαυροβουνίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης αντιτάχθηκε στην ένταξη του Κοσόβου. Και αποδοκιμάστηκε από την κυβέρνησή της, που ιδρώνει για να παραμείνει στη «σωστή πλευρά»…

► Η Εθνοσυνέλευση των Σερβοβοσνίων ψήφισε νέο εκλογικό νόμο, «γράφοντας» κανονικά τις απειλές του Γερμανού γκαουλάιτερ (Ύπατου Αρμοστή) Σμιντ. Δεν είναι σωστά πράγματα αυτά.

► Μια νέα ειδικότητα δημιουργήθηκε στις σερβικές ένοπλες δυνάμεις: «χειριστές μη επανδρωμένων (κινεζικών) αεροσκαφών».Τσιν τσιν!

► Ο Σέρβος πρόεδρος προσκλήθηκε στο BRICS 2024, που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στο Ταταρστάν της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Γυρνά η κουτάλα.

► Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Μολδαβίας έκρινε αντισυνταγματική την απαγόρευση του φιλορωσικού κόμματος. Ίσως μια προσφορότερη λύση θα ήταν να απαγορευθεί το Συνταγματικό Δικαστήριο.

► Η Βουλγαρία, μετά τις παραιτήσεις, βρίσκεται σε κρίση. Η Δυτική εγχείρηση επέτυχε, πλην όμως ο ασθενής απέθανε. Τώρα, φτου ξελευτερία…

► Οι Σκοπιανοί δημοσιογράφοι δεν είχαν ενημερωθεί για τη δαπάνη 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα οδικά έργα της αμερικανοτουρκικής κοινοπραξίας Bechtel-Enka. Σύμφωνα με τον… σοσιαλιστή πρωθυπουργό Κοβατσέφσκι, ήταν «εμπορικό μυστικό»!

► Η Ιταλία ανέλαβε (μαζί με την Ελλάδα) την «προστασία» του εναέριου χώρου των Σκοπίων. Άμα είναι να απωθήσουμε τη ρωσική αρκούδα, χαλάλι.

► Οι Μαυροβούνιοι οικολόγοι αντιτίθενται στον σταθμό του αμερικανικού LNG. Άραγε ξοδεύτηκαν στη Γερμανία όλα τα κονδύλια για «υπευθυνοποίηση» των Πράσινων, και δεν έμεινε φράγκο για άλλους; Ή απλώς οι Μαυροβούνιοι είναι γιουρούκια;

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!