Επιμέλεια: Γιώργος Κυριακού

► Ο Βούτσιτς συγκάλεσε το Εθνικό Συμβούλιο Άμυνας στη Σερβία και, χωρίς να κατονομάζει τις 4 χώρες που θα αποσύρουν την υποστήριξή τους στο Κόσοβο όσον αφορά το αίτημά του για ένταξη στο Συμβούλιο της Ευρώπης, δήλωσε αισιόδοξος. Η Γαλλία, αναφερόμενη στο αίτημα του Κοσόβου, απάντησε ότι πρέπει να τα βρουν οι δύο πλευρές.

► Ο πρώην πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι και ο πρώην επικεφαλής του κοινοβουλίου Καντρί Βέσελι δήλωσαν στη Χάγη αθώοι και για τις νέες κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου. Όλα οι Σέρβοι τα έκαναν κύριε!

► Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το γραφείο της συζύγου του Τόνι Μπλερ θα εκπροσωπήσει την Αλβανία στο Δικαστήριο της Χάγης με σκοπό την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Ιόνιο. Κάπως πρέπει να βγει το μεροκάματο.

► Στο αλβανικό κοινοβούλιο το Σοσιαλιστικό Κόμμα αρνήθηκε να ψηφίσει την πρόταση Μπερίσα για την αναγνώριση της γενοκτονίας στη Σρεμπρένιτσα. Οι Μουσουλμάνοι της Βοσνίας επέκριναν την κυβέρνηση Ράμα για τις καλές σχέσεις με τον Βούτσιτς. Ο δρόμος για τη σωστή πλευρά κρύβει εκπλήξεις.

► Ο Κροάτης πρόεδρος Ζόραν Μιλάνοβιτς δήλωσε ότι θα μπλοκάρει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Δυσκολίες στη σωστή πλευρά.

► Ο Ορμπάν απλώνεται και στην Κροατία, αναφέροντας τη συνθήκη του Τριανόν για περιοχές που ανήκαν στην Ουγγαρία πριν τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Περιοχές στην Ουκρανία και στη Ρουμανία είναι ήδη στην ατζέντα του.

► Μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ στα Σκόπια με συμμετοχή 4.600 ντόπιων, Αμερικανών, Άγγλων, Ιταλών, Γάλλων, Μαυροβουνίων, Αλβανών και Ελλήνων στρατιωτών. Το σενάριο είναι η επέκταση του πολέμου στα Βαλκάνια. Το σενάριο που επιθυμούν οι ΗΠΑ και η Αγγλία;

Το βουλγαρικό «επιτυχές παράδειγμα»

► «Έχουμε πλήρη κατανόηση από τη Γερμανία για την παρέκκλιση για τις εισαγωγές πετρελαίου» δήλωσε ο Βούλγαρος πρόεδρος μετά τη συνάντησή του με τον Γερμανό ομόλογό του. Το φανταστήκαμε.

► Το βουλγαρικό Υπουργείο Άμυνας ζήτησε από τις ΗΠΑ μεταχειρισμένα μαχητικά μέχρι να έρθουν τα F-16. Προσφορές δεν έχει το κατάστημα;

► «Για τον Ιούνιο, έχουμε ήδη εξασφαλίσει δύο δεξαμενόπλοια LNG, σε τιμές ελαφρώς χαμηλότερες από αυτές της Gazprom», δήλωσε ο Πέτκοφ. Ξεκίνησαν οι προσφορές γνωριμίας του κοινού με το προϊόν;

► Ο Ασέν Βασίλεφ διευκρίνισε ότι η εταιρεία Lukoil-Neftochim δεν μπορεί να εθνικοποιηθεί, επειδή νομικά είναι ελβετική. Θαυματουργή Ελβετία!

► «Η διαφθορά χρησιμοποιείται ως εργαλείο εξωτερικής πολιτικής από τον Πούτιν», δήλωσε ο Πέτκοφ, για το κόστος του Turkish Stream, που κατασκευάστηκε πολύ γρήγορα από την κυβέρνηση του Μπορίσοφ. Ο Πούτιν φταίει και για τη διαφθορά στη Βουλγαρία.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!