Επιμέλεια: Γιώργος Κυριακού

► Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Βοσνίας αποφάσισε (όπως επιθυμούσε ο Γερμανός Ύπατος Αρμοστής Κρίστιαν Σμιτ) ότι  τα δημόσια κτίρια της Σερβοβοσνιακής οντότητας δεν της ανήκουν…

► Στις χώρες της Βαλκανικής ασκείται παράνομη υλοτομία, αποκαλύπτουν διάφορα ΜΜΕ. Καθυστερημένοι είμαστε, τι περιμένετε; Στα κράτη της καθαυτό Ευρώπης θα ζεσταίνονται με τζόκινγκ στα χιόνια.

► Τελεσίγραφο διακοπής των ενταξιακών διαδικασιών έστειλε η Ε.Ε. στη Σερβία εξαιτίας της υπογραφής «συμφωνίας κοινού μέλλοντος» με τη Ρωσία. Την επόμενη μέρα, πάντως, η Σερβία ανακοίνωσε ότι δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα των δημοψηφισμάτων στην Ανατολική Ουκρανία: για το Κόσοβο χτυπά η καμπάνα.

► Την έγκριση ρωσικής γραμμής αεροπορικής προς τα κατεχόμενα της Κύπρου αιτήθηκε η Μόσχα. Ευαγές ίδρυμα η κυπριακή ερντογανία, και για καλούς αντιιμπεριαλιστές-αντιφασίστες.

► Λαβρόφ: «Μία ώρα πριν συναντηθούμε, το πρωτόκολλο του κ. Αναστασιάδη ενημέρωσε το πρωτόκολλό μας ότι η Ε.Ε. δεν του επιτρέπει». Ό,τι πείτε φράου Φον!

► «Δεν θα κρύψουμε ότι έχουμε την υποστήριξη των ΗΠΑ», λέει ο Τζον Χαραλαμπάκης, διευθύνων σύμβουλος του BlackSummit Financial Group, που θα συμμετάσχει στη δημοπρασία του λιμένα Alexandroupolis. Πέφτουμε από τα σύννεφα…

► Μπέρδεψε την Τρίπολη με το Πετροβαραντίν, αλλά μην γελάμε με τον Ερντογάν. Απειλεί το Αιγαίο, τη Θράκη και κατέχει εδάφη στην Κύπρο, στη Συρία και στο Ιράκ. Ιστορία μπορεί να μην ξέρει, αλλά γράφει.

► Μπουχτίσαμε να μαθαίνουμε για μεγαβατώρες και πού έχουν αποθηκευτεί. Ζεσταινόμαστε και με την ιδέα.

► 156.000.000 ευρώ θα πληρώσει η Αλβανία σε πρόστιμα που επέβαλε το Δικαστήριο Διεθνούς Διαιτησίας. Μην ανησυχείτε, θα μετακυληθούν στους λογαριασμούς του ρεύματος και του σούπερ μάρκετ.

► Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα κατηγόρησαν τον ρυθμιστικό Οργανισμό ΜΜΕ της Σερβίας ότι διέθεσε τέσσερις τηλεοπτικές συχνότητες εθνικής εμβέλειας σε φιλοκυβερνητικά κανάλια, αποκλείοντας ένα άλλο. Α πα πα, κάνει τέτοια ο Βούτσιτς;

► Η Μολδαβία έχει επάρκεια φυσικού αερίου για δέκα ημέρες. Η Ουκρανία και η Ρουμανία προσφέρθηκαν να ενισχύσουν τις αποθήκες της. Σώθηκε!

► Γιουχαΐστηκε ο εθνικός ύμνος της Βουλγαρίας από «Μακεδόνες» οπαδούς σε ματς των δυο εθνικών ομάδων. Γιούχαραν και τον πρωθυπουργό τους, επειδή ανέφερε τον όρο «Βόρεια» αντί του σκέτου «Μακεδονία»…

► Έξι ακόμη Ρώσους διπλωμάτες απέλασε το Μαυροβούνιο, ενώ ταυτόχρονα οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας συνέλαβαν άγνωστο αριθμό «φιλορώσων» που ασκούσαν κατασκοπεία υπέρ της Μόσχας. Σε οργασμό η σωστή πλευρά της Ιστορίας!

► Έλληνες πεζοναύτες συμμετείχαν μαζί με Τούρκους σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση με στόχο την «ανταπόκριση των συμμαχικών δυνάμεων σε καταστάσεις κρίσης». Τραγέλαφος…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!