Το χαρακτηριστικό παράδειγμα των δύο τουρ-:

Τουρισμός. Η ιθύνουσα τάξη, οι ελίτ, ο πολιτικός κόσμος, οι διανόηση έχουν αποδεχθεί πως η χώρα δεν θα ασκεί πλήρως τα δικαιώματά της και δεν θα κάνει χρήση της κυριαρχίας της με πολλαπλούς τρόπους. Η έκκληση να έρθουν τουρίστες φέτος, χωρίς να έχουν κάνει τεστ, υποκύπτει στις απαιτήσεις των αεροπορικών εταιρειών και των tour operators, κι όχι με τις πραγματικές ανάγκες διαφύλαξης της υγείας στην χώρα μας. Προς άγραν μερικών εκατομμυρίων ή δισ. που θα εισέρρεαν στην Ελλάδα, η κυβέρνηση (αλλά και όλος ο πολιτικός κόσμος) αδιαφορεί για τον κίνδυνο για την δημόσια υγεία. Οι τουρίστες έρχονται κυρίως από Βαλκάνια και ανατολικές χώρες, όπου ο ιός εξαπλάνεται, αλλά η πραγματική πύλη εισόδου του σε Βαλκάνια και Ελλάδα είναι η Ευρώπη.

Άμεσα και χωρίς πολλά λόγια να κλείσουν οι πύλες εισόδου τουρισμού για όσους δεν έχουν κάνει τεστ. Είναι παράλογο να κάνουμε μόνο ενδεικτικά τεστ και μετά να ψάχνουμε τους θετικούς σε αυτά σε ολόκληρη την χώρα, όπως είναι παράλογο να έχουμε ένα ξενοδοχείο εφεδρεία για καραντίνα σε κάθε τουριστική περιοχή. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Μια χώρα που ασκεί την κυριαρχία της προστατεύει την δημόσια υγεία των πολιτών. Είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση να συνομιλεί και να δέχεται όρους από την TUI…

Τουρκία. Για όποιον δεν έχει καταλάβει ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει, έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες και ανοίγει ο δρόμος για σοβαρές παραχωρήσεις υπέρ της Τουρκίας σε Αιγαίο, Κύπρο, Ν.Α. Μεσόγειο και η επεκτατική πολιτική της γείτονος δεν κοντράρεται από κανέναν «ενδιαφερόμενο» εκτός Γαλλίας. Η ελληνική πλευρά σύρεται μέσω της γραμμής της «συνεκμετάλλευσης» και της «ρεαλιστικής» πολιτικής αποδεχόμενη επί της ουσίας τετελεσμένα και πρωτοβουλίες της Άγκυρας. Έχουμε πάλι την περίπτωση μιας ιθύνουσας τάξης που κυβερνά μια χώρα, η οποία δεν θέλει. Αποποιείται να χρησιμοποιήσει κυριαρχικά της δικαιώματα και την κυριαρχία της σε όλη την επικράτεια, αφήνει εντελώς ανεμπόδιστο το γκριζάρισμα μεγάλων περιοχών της χώρας.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!