Όπως είναι ήδη γνωστό, η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στα ΜΜΕ έσπασε στην πράξη. Η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ με τους χειρισμούς της κατάφερε αντί να εκμεταλλευτεί τις αντιθέσεις των εργοδοτών, να διασπάσει τους εργαζόμενους, σε μια περίοδο, μάλιστα, που με νόμο ανατρέπεται εκ βάθρων το εργασιακό περιβάλλον.

Την Παρασκευή, λοιπόν, κυκλοφόρησαν οι κυριακάτικες εφημερίδες, δημιουργώντας ένα τραγελαφικό σκηνικό. Οι διαπλεκόμενοι μεγαλοεκδότες αμπαλάρισαν την πραμάτεια τους (DVD και λοιπές προσφορές) με μπαγιάτικα νέα και την κρέμασαν στα περίπτερα επί ένα τριήμερο.

Έτσι, και τα μεροκάματα της απεργίας γλίτωσαν και τα κέρδη των κυριακάτικων φύλλων εισέπραξαν. Η Ελευθεροτυπία, μάλιστα, με απόφαση των εργαζομένων, καταγγέλλοντας τους άστοχους χειρισμούς των σωματείων και κυρίως της ΕΣΗΕΑ, κυκλοφόρησε κανονικά όλες τις μέρες.

Ο Δρόμος της Αριστεράς και η Εποχή (αν και η απεργία δεν τις αφορούσε, αφού ούτε επιχειρήσεις είναι, ούτε στο κέρδος αποβλέπουν) σεβάστηκαν την απεργία και τους αγώνες όλων των εργαζομένων. Δεν ακολούθησαν τους σχεδιασμούς όσων έσπασαν στην πράξη την απεργία. Δεν έπαιξαν στο θλιβερό παιχνίδι που στήθηκε. Δεν κυκλοφόρησαν την Παρασκευή, αλλά τη Δευτέρα, βάζοντας το συμφέρον και τις ανάγκες όλων των εργαζομένων πάνω από τα πιθανά κυκλοφοριακά οφέλη ή τις όποιες υποκειμενικές σκοπιμότητες.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!