Συντονισμός και κλιμάκωση κινητοποιήσεων.

Με απόφαση των συνεργαζομένων Ενώσεων στα ΜΜΕ, οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στις πανεργατική κινητοποίηση στις 15/12 με 24ωρη απεργία και κλιμακώνουν με 48ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ την επόμενη Παρασκευή και Σάββατο (17 και 18/12).
Στόχος να μην εκδοθούν οι κυριακάτικες εκδόσεις των εφημερίδων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση του διασωματειακού, η κλιμάκωση αυτή αποφασίστηκε «για να αντιμετωπιστούν οι συνεχιζόμενες μεθοδεύσεις σε βάρος εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων με απολύσεις, αύξηση της ανεργίας, εκ περιτροπής εργασία, αντικατάσταση των ΣΣΕ με ατομικές συμβάσεις εργασίες»
Οι ενώσεις ζητούν:
• Την άμεση υπογραφή και τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
• Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, το σταμάτημα των μαζικών απολύσεων και
• Τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία των ανέργων.
«Η δημιουργία κλίματος φόβου και τρομοκρατίας σε βάρος των συναδέλφων μας με απειλές ή και κλείσιμο εφημερίδων, περιοδικών, ραδιοτηλεοπτικών μέσων, η σφαγή της ελεύθερης και αντικειμενικής ενημέρωσης στο βωμό της διαπλοκής, της εμπορευματοποίησης και μιας ψευδεπίγραφης δημοκρατίας όργανο των μονοπωλίων, θα αντιμετωπιστεί αποφασιστικά και μαζικά από όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο», υπογραμμίζει η ανακοίνωση των σωματείων.

Και νέα έκδοση της Απογευματινής των εργαζομένων
Η γενική συνέλευση όλων των εργαζομένων στην Απογευματινή, αποφάσισε να προχωρήσουν και σε νέα έκδοση του δικού τους φύλλου, με τη μορφή του free press, στις 13 Δεκεμβρίου και να συνεχίσει αυτή η προσπάθεια κάθε δεκαπενθήμερο, τουλάχιστον μέχρι να εκδικαστεί η αίτηση πτώχευσης της επιχείρησης. Στόχος τους να αναδείξουν τα προβλήματά τους, όσο και τα προβλήματα όλου του κλάδου και των υπόλοιπων εργαζομένων. Ο Δρόμος θα είναι και πάλι αρωγός στην προσπάθειά τους.

Ξανά απολύσεις στο Βήμα
Λίγο πριν κλείσει η ύλη του φύλλου, από τον ΔΟΛ ανακοινώθηκαν και πάλι απολύσεις. Ήδη τρεις δημοσιογράφοι είχαν ενημερωθεί για την απόλυσή τους, ενώ οι πληροφορίες ανέβαζαν τον αριθμό στους 21. Οι εργαζόμενοι του Βήματος πραγματοποίησαν έκτακτη γενική συνέλευση και με ψήφισμά τους, απαίτησαν την άμεση κινητοποίηση των σωματείων και των συναδέλφων για να αποτραπούν, γι’ άλλη μια φορά, οι απολύσεις. Η απόφαση της συνέλευσης δεν βρήκε αποδέκτες για την κήρυξη απεργίας από την ΕΣΗΕΑ, επειδή ο πρόεδρός της βρίσκεται σε… διακοπές στο χωριό του!

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!