Στο κενό έπεσαν οι προσπάθειες της Χρυσής Αυγής να οργανώσει πολιτική συγκέντρωση στη Χίο, με θέμα «Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και η λύση της Χρυσής Αυγής», την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018,αφου εμφανίσθηκαν ελάχιστοι άνθρωποι, γύρω στα 10 άτομα, με αποτέλεσμα οι διοργανωτές να παραιτηθούν της προσπάθειάς τους και να αποχωρήσουν. Νωρίτερα έχει υπάρξει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου κηρύσσοντας ανεπιθύμητα τα στελέχη της οργάνωσης.

Λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το ξενοδοχείο όπου είχε προγραμματισθεί η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, σταμάτησε η αστυνομία διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση και με πρόθεση να πλησιάσουν στο ξενοδοχείο. Οι συγκεντρωμένοι ξεδίπλωσαν πανό με το σύνθημα «Η Χίος μας χωρά όλους εκτός από τους φασίστες», ενώ ένταση δημιουργήθηκε όταν εμφανίσθηκαν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός και ο ευρωβουλευτής Γεώργιος Επιτήδειος.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Χίου που είχε οργανώσει το Αντιφασιστικό Μέτωπο Χίου στο οποίο ανταποκρίθηκαν γύρω στα 200 άτομα στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ότι στην Χίο είναι ανεπιθύμητοι οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής.

Στη σχετική ανακοίνωση το Αντιφασιστικό Μέτωπο αναφέρει: «Η Χίος μάς χωρά όλους, όχι όμως τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που έρχονται να ρίξουν το δηλητήριό τους στο νησί, αξιοποιώντας την παρατεταμένη ατιμωρησία τους. Οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων των μνημονίων, που παράγουν μαζική φτώχεια και οι εγκληματικές πολιτικές της Ε.Ε. και της κυβέρνησης, που εγκλωβίζουν χιλιάδες ανθρώπους στα νησιά, δεν θα πρέπει αν αποτελέσουν άλλοθι για να ριζώσει στο νησί ο φασισμός και η μισαλλοδοξία. Ο φασισμός νικιέται ενωτικά και δημοκρατικά, ο φασισμός νικιέται στον δρόμο και στην καθημερινή ζωή».

 

Γ.Κ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!