Την αναστολή λειτουργίας του Α-ΤΕΙΘ την ερχόμενη Δευτέρα αποφάσισε η διοίκηση του Ιδρύματος, ως ένδειξη συμπαράστασης στα δίκαια αιτήματα των καθηγητών ΤΕΙ.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προχωρήσει στην ίδια ενέργεια και τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου ενώ προειδοποιεί πως θα προχωρήσει σε νέες κλιμακούμενες ενέργειες έμπρακτης στήριξης του αγώνα τους.
«Η διοίκηση του Α-ΤΕΙ Θεσσαλονίκης τάσσεται σθεναρά στο πλευρό των καθηγητών και των δίκαιων αιτημάτων τους για ένα αξιοπρεπές μισθολόγιο. Το μισθολόγιο των καθηγητών ΤΕΙ έχει παραμείνει στάσιμο από το 2004, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα Ειδικά Μισθολόγια, ενώ κατά τη διάρκεια της τελευταίας διετίας υπέστη και δραματικές μειώσεις.
Θεωρούμε πως οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση των μισθών των καθηγητών ΤΕΙ θα δυναμιτίσει κάθε ειλικρινή προσπάθεια για την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης, και θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο τις δίκαιες και αγωνιώδεις διεκδικήσεις των καθηγητών ΤΕΙ για την αποτροπή της πλήρους υποβάθμισης και της εξαθλίωσης κάθε εκπαιδευτικής και ερευνητικής δραστηριότητας» αναφέρει.
«Οι νέες μειώσεις των αποδοχών των καθηγητών των ΤΕΙ είναι άδικες και πέραν κάθε λογικής» συνεχίζει και προσθέτει πως «κάθετα αντίθετους μας βρίσκει και οποιαδήποτε διαφαινόμενη αύξηση του διδακτικού ωραρίου».

Γ.Β.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!