Την Δευτέρα 20/6 δικάζεται ο άδικα κατηγορούμενος
Του Κώστα Παπαδάκη

Δικάζεται στις 20-6-2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 9:00 π.μ. (αρ. πινακίου 5 στο Β’ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών – Σχολή Ευελπίδων, κτίριο 7, ισόγειο στο βάθος αριστερά) ο Γεράσιμος Γεωργάτος, διαδηλωτής που συμμετείχε στο συλλαλητήριο στην Ισραηλινή πρεσβεία της Αθήνας (Κηφισίας και Κατεχάκη) στις 31-5-2010 για την καταγγελία της θηριωδίας των Ισραηλινών και της δολοφονικής τους επίθεσης εναντίον της νηοπομπής συμπαράστασης στη Γάζα.
Ο Γεράσιμος Γεωργάτος είχε προσαχθεί μεταξύ πολλών άλλων την ημέρα εκείνη στα βάρβαρα επεισόδια που είχαν προκαλέσει τα ΜΑΤ εναντίον των διαδηλωτών με ρίψη χημικών και δακρυγόνων, ξύλο και κυνηγητό στους γύρω δρόμους, μεταξύ δε των τραυματιών από τη βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ ήταν και ο ίδιος. Ο αποδεδειγμένος τραυματισμός του ήταν και η αιτία για την οποία η προσαγωγή του μετατράπηκε σε σύλληψη και του αποδόθηκαν οι συνήθεις κατηγορίες των διαδηλωτών: διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση κατά της αρχής, επικίνδυνη σωματική βλάβη, καθώς επίσης και άρνηση να δώσει δακτυλικά του αποτυπώματα.
Με τις συνηθισμένες αστυνομικές καταθέσεις, ο Γεράσιμος Γεωργάτος φέρεται να έχει τραυματίσει ταυτόχρονα τρεις-τέσσερις αστυνομικούς, σε άλλον να πετάει πέτρα, άλλον να δαγκώνει, άλλον να κλωτσάει κτλ. Όλα αυτά την ημέρα που δεκάδες τραυματίες διαδηλωτές κατέφευγαν στα νοσοκομεία.
Η συμπαράσταση στον Γεράσιμο Γεωργάτο ενάντια στην καταστολή της κυβέρνησης του μνημονίου – συμμάχου των σιωνιστών, που την ημέρα που οι ισραηλινοί δολοφονούσαν άμαχους αλληλέγγυους αντί να τους καταγγείλει εξαπέλυε τα ΜΑΤ εναντίον της διαδήλωσης, αποτελεί καθήκον του κινήματος συμπαράστασης στη Γάζα και όχι μόνον.

* Ο Κώστας Παπαδάκης είναι συνήγορος υπεράσπισης του Γ. Γεωργάτου

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!