του Ηρόστρατου

 

Endless River

 

Θα μου επιτρέψετε, σήμερα, να μην αναφερθώ σε κάποιο θέμα της επικαιρότητας. Η είδηση που άκουσα πρώτα στο ραδιόφωνο έμοιαζε με εκείνες τις διαδόσεις-μαϊμού του Ίντερνετ. Κι όμως, είναι αλήθεια. Το κορυφαίο συγκρότημα όλων των εποχών -κατά την ταπεινή γνώμη του Ηρόστρατου-, οι Pink Floyd, είναι πάλι εδώ! Χρειάστηκε να περάσουν είκοσι χρόνια από την κυκλοφορία του τελευταίου τους άλμπουμ για να κυκλοφορήσει, τον προσεχή Οκτώβριο, το νέο τους άλμπουμ με τον τίτλο Endless River. Και πράγματι, σαν ένα ποτάμι που δεν σταματά μοιάζει η μουσική τους.

Βεβαίως να πω ότι δέχτηκα την είδηση με διφορούμενα αισθήματα: Η πρώτη σκέψη ήταν χαρά. Η δεύτερη -από τον μονίμως καχύποπτο εαυτό μου- ήταν πως πρόκειται για ένα εμπορικό τρικ… Μήπως το «ακυκλοφόρητο υλικό» είναι απλά ρετάλια από παλιές δουλειές που δέθηκαν μεταξύ τους μόνο για να κυκλοφορήσει ένα, προφανώς, χρυσοφόρο άλμπουμ;

Ακόμη και η «διαρροή» της είδησης μέσω Τουίτερ από την Πόλι Σάμσον (στιχουργό και σύζυγο του Ντέιβιντ Γκίλμουρ) μου φαίνεται… κάπως. Η ίδια χαρακτήρισε το άλμπουμ ως «κύκνειο άσμα» του Ρίτσαρντ Ράιτ που πέθανε από καρκίνο το 2008.

Τα κομμάτια βασίζονται στον τελευταίο δίσκο των Pink Floyd, το Division Bell που κυκλοφόρησε το 1994 χωρίς τη συμμετοχή του Ρότζερ Γουότερς, ο οποίος φαίνεται πως, έκτοτε, μετάνιωσε και για τη δικαστική διαμάχη στην οποία βρέθηκε με το συγκρότημα.

Τώρα πολλοί αναμένουν μια επανένωση και συναυλίες. Μένει να δούμε αν όλα αυτά υπηρετούν τη μουσική ή το μάρκετινγκ…

 

 

Σεμινάριο για… σενάριο

 

Πενθήμερο σεμινάριο σεναρίου, ντοκιμαντέρ & μυθοπλασίας οργανώνεται στην Άνδρο από την Φάμπρικα Ουτοπία, υπό την καθοδήγηση του Παναγιώτη Ευαγγελίδη, από τις 14 έως τις 18 Ιουλίου. Όπως αναφέρεται, τα Σεμινάρια της Φάμπρικας Ουτοπίας βασίζονται στη δωρεάν συμμετοχή. Θα ακολουθήσει σειρά με άλλες εκδηλώσεις.

Η Θερινή Κατασκήνωση Παραστατικών Τεχνών, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο, θα φιλοξενηθεί σε Αγρόκτημα στο Νημποριό Χώρας Άνδρου.

Στη συγκεκριμένη δράση θα ακολουθηθούν δύο διαφορετικοί δρόμοι για την παραγωγή σεναρίου.

Στον έναν προηγείται η συγγραφή σεναρίου μυθοπλασίας κι ακολουθεί το γύρισμα.

Στον άλλο ξεκινά με μια ρεαλιστική καταγραφή-γύρισμα κι ακολουθεί η συγγραφή του σεναρίου.

Οι συμμετέχοντες χρειάζεται να έχουν μαζί τους κάμερα.

Περισσότερα και βιογραφικό του Παναγιώτη Ευαγγελίδη εδώ: https://fabricautopia.blogspot.gr/p/blog-page_322.html

 

Παίρνουμε τα βουνά

Οι Ήχοι του Δάσους, το Κατασκηνωτικό Μουσικό Φεστιβάλ συνεχίζεται για 13η χρονιά, στο πανέμορφο αλλά και ιστορικό οροπέδιο της Αγίας Τριάδας στην Καλοσκοπή της Φωκίδας. Αξίζει μια βόλτα όχι μόνο για να απολαύσουμε φύση και μουσική, αλλά και για να περιηγηθούμε στο τοπίο της καταστροφής που έχει στήσει στα πέριξ η περιβόητη S&B. Διότι αν δεν αλλάξει κάτι ριζικά, σε λίγα χρόνια το φεστιβάλ θα μετονομαστεί σε ήχους του «κρανίου τόπου»…

Σε ό,τι αφορά τα πρόγραμμα, την ερχόμενη Παρασκευή (18 Ιουλίου) η εκκίνηση δίνεται από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 18 Ιουλίου

Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Baildsa, Απόστολος Γουγουλάκης, Out of the Earth

Σάββατο 19 Ιουλίου

Θανάσης Παπακωνσταντίνου-Ματούλα Ζαμάνη, Active Member, Tiny Jackal, The Tuxedo Conspiracy

Κυριακή 20 Ιουλίου

Nightstalker, Villagers of Ioannina City, Bandamadara, Ερμήτες

Περισσότερα στον επίσημο δικτυακό τόπο: www.forestsounds.gr

 

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!