Για τις δυο πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες εναντίον εβραϊκών στόχων, το 1992 και 1994, το Ισραήλ κατηγορεί χρόνια τώρα τη Χεσμπολά και το Ιράν.

Μάλιστα προκλήθηκε, πέρυσι, διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στο Ισραήλ και την Αργεντινή, όταν η τελευταία ξεκίνησε νέα, συστηματική έρευνα για την υπόθεση σε συνεργασία με το Ιράν, αφού διαπίστωσε ότι η πρώτη έρευνα ήταν πλημμελής και «βραχυκυκλωμένη» από τη Μοσάντ.
Το νέο επεισόδιο στο σίριαλ αυτό ήταν οι πρόσφατες εκπληκτικές δηλώσεις του πρώην Ισραηλινού πρεσβευτή στην Αργεντινή από το 1993 ώς το 2000, Ιτζάκ Αβιράν, σύμφωνα με τις οποίες «η μεγάλη πλειονότητα των ενόχων δεν βρίσκονται πλέον στον κόσμο αυτό, και το κάναμε εμείς οι ίδιοι», αφήνοντας να εννοηθεί ότι τους «καθάρισε» η Μοσάντ.
Η Αργεντινή κατηγόρησε το Ισραήλ ότι αποκρύπτει πληροφορίες για την υπόθεση, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως η Αργεντινή «απορρίπτει κατηγορηματικά ότι μια χώρα μπορεί να καταδικάζει και να δολοφονεί έναν άνθρωπο χωρίς δίκη. Όπως όλες οι πολιτισμένες χώρες απορρίπτει την εκδίκηση». Η μαφιόζικη φιλοσοφία και πρακτική της τιμωρίας ή αντεκδίκησης εφαρμόζεται και από ορισμένα άλλα κράτη. Η διαφορά του Ισραήλ από αυτά τα λίγα κράτη είναι ότι την εφαρμόζει εκτεταμένα και αδιακρίτως, ακόμη κι αν τα θύματα είναι απλοί πολίτες, Εβραίοι της διασποράς. Τηρουμένων των αναλογιών, οι ΗΠΑ θα έπρεπε να είχαν «επιληφθεί» οι ίδιες όχι μόνο των μελών της 17Ν εδώ, αλλά και εκατοντάδων επιθέσεων αντιαμερικανισμού παγκοσμίως. Αν όλοι είχαν τη φιλοσοφία του Ισραήλ, ο κόσμος όλος θα ήταν ένα παγκόσμιο Φαρ Ουέστ, με επικηρυγμένους και κυνηγούς κεφαλών.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!