Αρχική στήλες ΠΑΡΑ πολιτικά τ. 36

ΠΑΡΑ πολιτικά τ. 36



Φασίστας

Ξαναχτύπησε ο γνωστός πια διαχειριστής της δεξιάς πολυκατοικίας. Μετά τις καθημερινές του περιοδείες στα κανάλια και τα ραδιόφωνα, ο Καρατζαφέρης αποφάσισε να περιδιαβεί και το κέντρο της Αθήνας, για να μάθει τα προβλήματά της.
Και δεν είδε ούτε σκουπίδια, ούτε λουκέτα στα μαγαζιά, ούτε καταστήματα που δεν έκαναν σεφτέ. Το μόνο που διαπίστωσε «ήταν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα» από τους μετανάστες της Αθήνας. «Δεν συνάντησα ούτε έναν Έλληνα στο κέντρο». Για σκεφθείτε να πήγαινε μια βόλτα στο Λονδίνο ή στην Νέα Υόρκη ή στο Παρίσι και να τον πήγαιναν στις γειτονιές των μειονοτήτων. Δεν θα μπορούσε να αναπνεύσει ο… Ελληναράς.
Όσο για τα χάλια της πόλης που διαπίστωσε, μήπως οφείλονται στο φίλο του τον Κακλαμάνη που τον στηρίζει για να ξαναβγεί δήμαρχος;

Αρουραίοι
Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, δύο λιμενοφύλακες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας είχαν ληστέψει, τον τελευταίο καιρό, περισσότερους από δέκα μετανάστες.
Την τελευταία φορά, όμως, στάθηκαν «άτυχοι».
Οι δύο λιμενικοί μαζί με έναν 24χρονο φίλο τους πήγαν σε καταυλισμό μεταναστών, προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς και με την απειλή όπλων και μαχαιριών τούς τρομοκράτησαν, τους ξυλοκόπησαν και στη συνέχεια αφού τους έδεσαν χειροπόδαρα, τους αφαίρεσαν τρία κινητά τηλέφωνα και 295 ευρώ.
Οι τρεις αναγνωρίστηκαν από τους πρόσφυγες και συνελήφθηκαν.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση, δεν ήταν η πρώτη φορά.
Είχαν ληστέψει άλλους οκτώ αλλοδαπούς που διέμεναν σε εγκαταλελειμμένο σπίτι και αφού τους ξυλοκόπησαν, τους άρπαξαν πέντε κινητά τηλέφωνα και 110 ευρώ.

Πράσινη κονομισιά
Θυμάστε τι χαμός γινόταν με τους αγρότες που… σκοτώνοταν για να πάνε να φυτέψουν φωτοβολταϊκά στα χωράφια τους.
Ήταν κυνική η κ. Μπιρμπίλη, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός:
«…Πρέπει να αντιμετωπίζονται ως μία επένδυση και δεν υπάρχει καμία κότα που κάνει χρυσά αβγά. Δώσαμε τη δυνατότητα στους αγρότες, σε μια δύσκολη περίοδο, να επενδύσουν… Ξεπερνούν τις 20.000 οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στη ΔΕΗ».
Φρόντισε, δε, να ξεκαθαρίσει τους ενεργειακούς στόχους της κυβέρνησης.
Ανατροπή στον ενεργειακό χάρτη, με στόχο το 20% της ενέργειας που καταναλώνεται στην Ελλάδα να προέρχεται το 2020 από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Το στόχο θα εξυπηρετήσουν επενδύσεις ύψους 16,4 δισ. ευρώ για μονάδες ηλεκτροπαραγωγής στον χώρο των ΑΠΕ και άλλων 4-5 δισ. ευρώ για έργα διασύνδεσης των νησιών.
Και η «λεπτομέρεια»:
Εξετάζεται η αίτηση του Οµίλου Κοπελούζου για τη διασύνδεση της Κρήτης µε την ηπειρωτική χώρα και την κατασκευή στο νησί 1.000 µεγαβάτ αιολικών, ενώ θα ακολουθήσει εξέταση αντίστοιχου αιτήµατος της ΤΕΡΝΑ, πάλι για τη Μεγαλόνησο.

«Διά συμπλήρωσιν στοιχείων σας…»
Μαύρες μέρες μας φέρνει στη θύμηση, μια εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών, με αφορμή τις περιφερειακές εκλογές του Νοέμβρη.
Απαιτούν, λοιπόν, οι εγκέφαλοι του υπουργείου, όσοι υπάλληλοί του είναι υποψήφιοι στις εκλογές να το γνωστοποιήσουν στην υπηρεσία τους.
Σε έγγραφο του υπουργείου προς όλες τις υπηρεσίες ζητά «όπως ενημερώσετε άμεσα και εγγράφως την Υπηρεσία μας, αναφορικά με την τυχόν υποβολή υποψηφιότητας, εκ μέρους υπαλλήλων της αρμοδιότητάς σας, στις προσεχείς δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και όπως μας αποστείλετε, άμεσα, τα στοιχεία των υπαλλήλων αυτών.
Συνεχίζουν, όμως, το φακέλωμα οι σοσιαλιστές. «Επιπλέον, απαιτείται οι υπάλληλοι να λάβουν γνώση του παρόντος (…) ενυπόγραφα».
Για ποιο λόγο τούτη η περιέργεια του υπουργείου;
Ας τους στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στις εκλογές, μήπως και μας αφήσουν ήσυχους.

Σιγά μη φοβηθούνε.
Βιάστηκε ο Χρυσοχοΐδης να βγει και να μας διαβεβαιώσει, με σιγουριά, να μην ανησυχούμε για την ακρίβεια, γιατί το έχει κανονίσει αυτός και «θα πέσουν οι τιµές, μέχρι τα Χριστούγεννα».
Επειδή, όμως, από τέτοιες ταρζανιές δεν καταλαβαίνει το κεφάλαιο, πήρε πληρωμένη την απάντηση από τον διευθύνοντα σύµβουλο της Νestle Ελλάς, Laurent Dereux.
Ο κ. Dereux, λοιπόν, στη διάρκεια της παρουσίασης μιας νέας µηχανής Νescafe παρακαλώ, δήλωσε ότι «δεν µπορεί µια εταιρία να αλλάξει την τιµολογιακή πολιτική της µόνο επειδή υπάρχει µια ανακοίνωση από κάποιον πολιτικό».
Και συνέχισε:
«Δεν είναι καλή περίοδος για να µειώσουµε τις τιµές, γιατί το κόστος των πρώτων υλών έχει αυξηθεί»
Έτσι, απλά και ξάστερα, στην παρουσίαση μιας καφετιέρας και απευθυνόμενος σαν σε υπάλληλο του.
Διευκρίνισε, επίσης, ότι «είµαστε εδώ για να µείνουµε και να επεκταθούµε».
Είδες το κεφάλαιο;

Νεκρανάσταση
Μόλις ο Καρατζαφέρης, ως διαχειριστής της δεξιάς πολυκατοικίας, μίλησε για «συνεννόηση της Δεξιάς», να ‘σου στο προσκήνιο ο Στεφ. Μάνος στο προσκήνιο και, μάλιστα, ως αρχηγός κόμματος της ξεχασμένης «Δράσης».
Και στα παράθυρα και σε στρογγυλά τραπέζια και στον Πρετεντέρη.
«Καλά τα πάει το ΠΑΣΟΚ», είπε ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. «όμως πρέπει να γίνουν κι άλλα», συμβούλεψε την κυβέρνηση.
Τι άλλα;
«Για να συνέλθει η οικονομία και να βγει η χώρα από την κρίση, θα πρέπει να απολυθούν, σταδιακά από το δημόσιο, 300.000 με 400.000 εργαζόμενοι. Εάν δεν γίνει αυτό, ο ιδιωτικός τομέας θα εκραγεί».
Και συνέχισε ο πρώην εργοστασιάρχης:
«Οι φόροι που επιβάλλονται στον ιδιωτικό τομέα, γίνονται για να καλύπτεται ο δημόσιος τομέας».
Σύσσωμη η Δεξιά, στο πλευρό σου Γιώργο.

Σχόλια

Exit mobile version