Αρχική κοινωνία Απεργία πείνας Κούρδων αγωνιστών

Απεργία πείνας Κούρδων αγωνιστών

Ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα, Σάββατο 31/3, με πορεία στα γραφεία της Ε.Ε. η πενθήμερη απεργία πείνας των Κούρδων που ζουν στην Ελλάδα, διαμαρτυρόμενοι για τις επιθέσεις, συλλήψεις και δολοφονίες του τουρκικού κράτους εναντίον συμπατριωτών τους.

Οι Κούρδοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες σκληρής απομόνωσης του ηγέτη τους Αμπντουλάχ Οτσαλάν, για την πολιτική γενοκτονία σε βάρος όλων των αιρετών εκπροσώπων του λαού τους και των στελεχών του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος, τις συλλήψεις και φυλακίσεις τους και απαιτούν την απελευθέρωση όλων των φυλακισμένων πολιτικών και στελεχών του κινήματος, την απελευθέρωση του ηγέτη του κουρδικού λαού Αμπντουλάχ Οτσαλάν και τη Συνταγματική κατοχύρωση ειδικού status για τους Κούρδους.
Όλα αυτά μετά τη μεγαλειώδη -παρά την τρομοκρατία- συμμετοχή του κόσμου στην ετήσια κουρδική γιορτή Newroz που πραγματοποιήθηκε μαζικά σε όλο το Κουρδιστάν και στις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας παρά τις οκτώ χιλιάδες συλλήψεις που έχουν γίνει από τις 14 Μαΐου του 2009 και τη πρόσφατη απαγόρευση της κουρδικής εφημερίδας Ozgur Gundem.
Μάλιστα η εφημερίδα τιμωρήθηκε με αναστολή της λειτουργίας της για έναν μήνα μετά από απόφαση του πλημμελειοδικείου της Κωνσταντινούπολης με την κατηγορία πως ειδήσεις, φωτογραφίες και σχόλια περιείχαν τρομοκρατική προπαγάνδα.
Μέχρι σήμερα, στην 20ετή πορεία της εφημερίδας, έχουν σκοτωθεί συνολικά 76 συνεργάτες της εκ των οποίων οι 30 από αυτούς είναι δημοσιογράφοι ενώ ακόμη 12 είναι φυλακισμένοι.
Ως απάντηση στην τρομοκρατία η αντίσταση των Κούρδων αυξάνεται και μετουσιώνεται μέσω της «Ανοιξιάτικης Εξόρμησης» η οποία ξεκίνησε με την απεργία πείνας τεσσάρων βουλευτών του Κόμματος «Ειρήνη και Δημοκρατία» και συνεχίζεται με περίπου 1.000 κρατούμενους στις φυλακές της Τουρκίας. Σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης από την 1η του Μάρτη, 15 Κούρδοι πολιτικοί, άρχισαν στο Στρασβούργο απεργία πείνας, αορίστου χρόνου, συμπαρασύροντας χιλιάδες συμπατριώτες τους σε όλο το κόσμο.
Λ.Σ.

 

Σχόλια

Exit mobile version