Του Γιώργου Ν. Ουρσουζίδη. Με χαρτιά τυπωμένα στα πιεστήρια της ΕΚΤ, μιας τράπεζας απόλυτα ελεγχόμενης από το γαλλογερμανικό άξονα, οι «δεξαμενές σκέψης» της νέας τάξης πραγμάτων επινόησαν και δημιούργησαν τα τεχνητά «χρέη» σε βάρος λαών με «εντολοδόχες» κυβερνήσεις.

Απαιτούν σήμερα από τον ελληνικό λαό να τα επικυρώσει και να τα νομιμοποιήσει με την ψήφο του.
Απαιτούν τη διαχρονική υποταγή της χώρας στα ανίερα συμφέροντά τους και την απαλλαγή από κάθε ευθύνη των υπόλογων, ντόπιων και ξένων!
Το τύπωμα χρήματος, αποκλειστικό προνόμιο της ΕΚΤ σε επίπεδο Ευρωζώνης, προνόμιο το οποίο επινοήθηκε για ένα και μόνο συγκεκριμένο σκοπό: Την ανεξέλεγκτη «διάθεση» χρήματος, με άμεση συνέπεια την υπερθέρμανση-υπερκατανάλωση και εν τέλει την υπερχρέωση των ευάλωτων οικονομιών και επακόλουθα τον έλεγχο όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών, δηλαδή του πλούτου των λαών, ώστε να διατηρηθούν στην επαίσχυντη θέση τους οι «αόρατες» δυνάμεις που μας κυβερνούν και μας καταδυναστεύουν.
Μεθοδευμένα -και όχι τυχαία- προέκυψε η κατάρρευση της χώρας και η οικονομική εξαθλίωση των πολιτών, με στόχο την απομείωση των οικονομικών μεγεθών, ώστε να καταστεί η χώρα ευάλωτη και ταυτόχρονα εφικτή η αρπαγή του φυσικού πλούτου και των υποδομών της, με εξευτελιστικά ανταλλάγματα. Ήταν ή όχι εντελώς απαραίτητο το Μνημόνιο για το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου; Κάποιοι φρόντισαν επιμελώς γι’ αυτό, οι «δεξαμενές σκέψης» της Δύσης έκαναν καλά τη δουλειά τους!
Οι φυσικοί πόροι οποιασδήποτε χώρας ανήκουν στο λαό της. Δεν είναι δυνατόν στο βωμό της άνετης διαβίωσης, μιας μικρής μειοψηφίας μεταλλαγμένων ανθρωποειδών, να υποδουλώνονται ανθρώπινες ψυχές και να εκχωρείται το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια.
Καθώς βαθαίνει η κρίση και η ύφεση συγκλονίζει τη χώρα, οι εκβιασμοί των κομμάτων που μονοπώλησαν τη διακυβέρνηση της χώρας και συγκυβέρνησαν προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα στο «μονόδρομο» και την πλήρη υποδούλωση (Μνημόνιο), συνεχίζουν να διχάζουν τον ελληνικό λαό, θέτοντας το ψευτοδίλημμα: «Ή εμείς ή τα τανκς» !
Και ενώ ο Ζαν Λικ Μελανσόν επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στη Γαλλία, μετά το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής δήλωνε: «Δεν είναι καν μάχη μιας χώρας, στόχος μας είναι να αναποδογυρίσουμε το τραπέζι, να ανατρέψουμε την τάση στην Ευρώπη που κρατάει και καταπιέζει τους λαούς κάτω από τον άξονα Σαρκοζί- Μέρκελ, θα πρέπει να τσακίσουμε τον άξονα αυτό στη Γαλλία», ο συνασπισμός των πολιτικών δυνάμεων της χώρας που επέβαλε το Μνημόνιο, εξακολουθεί να επιμένει πως έπραξε ορθά, «σώζοντας» τη χώρα! Άραγε από ποιους;
Αναρωτιέται κανείς από πού αντλούν το θράσος, ώστε να εμφανίζονται ως «σωτήρες», όταν οι ίδιοι δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την κατάρρευση της χώρας, προκειμένου να διατηρήσουν τις «καρέκλες» τους και τα «χαρτοφυλάκια» τους (sic)!
Οι γαλαζοπράσινοι ψάχνουν για «αυτοδυναμίες» και οι πρασινογάλαζοι για «αξιοπρεπείς ήττες».
Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους, αφού θα υποστούν ακριβώς αυτό που τους αξίζει, για την προκλητική αμέλεια, την πρωτοφανή ανάλγητη συμπεριφορά, αφού περιφρόνησαν και αγνόησαν τους πολίτες, όταν επέβαλαν τους επαχθείς όρους του Μνημονίου!
Παράλληλα, στις 6 του Μάη, πρέπει σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στους Ευρωπαίους «εταίρους» μας.
Αυτό που επιβάλλει η ιστορία του τόπου, αυτό που ορίζει η «ώριμη οργή» που όλοι νιώθουμε, ένα δυνατό «Όχι» στα νοσηρά μυαλά που τροφοδοτούν τους λαούς με μίσος και διχόνοια, υπηρετώντας το σάπιο κατεστημένο των οικονομικών και πολιτικών ανομολόγητων συμφερόντων, του διεθνούς «Διευθυντηρίου».
Η 7η του Μάη θα είναι η αφετηρία ενός δύσκολου αγώνα επιβίωσης, που ούτως ή άλλως έχουμε μπροστά μας και πρέπει να μας βρει αποφασισμένους και αξιοπρεπείς!

«Δεν έχεις Όλυμπε θεούς, μηδέ λεβέντες Όσσα,
ραγιάδες έχεις μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι,
κούφιοι και οκνοί καταφρονάν τη θεία τραχειά σου γλώσσα,
των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι …

Και δημοκόποι Κλέωνες και λογοκόποι Ζωίλοι,
και Μαμμωνάδες βάρβαροι, και χαύνοι λεβαντίνοι,
λύκοι ώ κοπάδια οι πιστικοί, και ψωριασμένοι οι σκύλοι,
κι οι χαροκόποι αδιάντροποι, και πόρνη η Ρωμιοσύνη.»
Κωστής Παλαμάς

* O Γιώργος Ν. Ουρσουζίδης είναι αντιπρόεδρος Ν.Ε. ΤΕΕ/ΤΚΜ Ημαθίας και μέλος της «Αντιπροσωπείας» του ΤΕΕ/Τ.Κ.Μ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!