Οδηγός για την δωρεάν εκδηλώσεις της Αθήνας!

Προβολές

  • Σάββατο 9/3

Στo πλαίσιo της Κινηματογραφικής Λέσχης θα προβληθεί 20:00 στο Σπίτι της Μεσοποταμίας (Πλάτωνος 13, στο Μοσχάτο) το βραβευμένο ντοκιμαντέρ (α’ Βραβείο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2004, Kαλύτερη ελληνική ταινία Ecocinema 2004) Μασσαλία, Μακρινή κόρη του Μάρκου Γκαστίν.

  • Τρίτη 12/3

Συνεχίζονται οι προβολές βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους του Φεστιβάλ Δράμας. Θα προβληθούν οι ταινίες Family tree, Φωκίωνας Μπόγρης (10’), Η πηγή της νιότης, Παναγιώτης Ράππας (16’), The summer after, Βασίλης Τζιώκας (3’), Ghost in the machine, Oliver Krimpas (18’). Στις 20:30, στο beton7cafe, Πύδνας 7, Βοτανικός (στάση μετρό Κεραμεικός).

Βιβλίο

  • Δευτέρα 11/3

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου Το αποτύπωμα της κρίσης από τους 17 πλέον παρεμβατικούς Έλληνες συγγραφείς που αποτυπώνουν, εν θερμώ, την καθημερινότητα της κρίσης θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τις επιμελήτριες του βιβλίου Μικέλα Χαρτουλάρη, Ελένη Μπούρα και τους συγγραφείς: Βασίλη Γκουρογιάννη, Θεόδωρο Γρηγοριάδη, Σωτήρη Δημητρίου, Κώστα Κατσουλάρη, Μιχάλη Μοδινό και Κάλλια Παπαδάκη. Στις 20:00 στο Βιβλιοπωλείο Ιανός, Σταδίου 24.

Θέατρο

  • Δευτέρα 11/3

Το παγκάκι. Ο μονόλογος ενός άστεγου, του Ζάχου Βασιλείου, σε σκηνθεσία Β. Πλατάκη. Ερμηνεύει ο Σπύρος Μπιμπίλας. Κάθε Δευτέρα στις 21:00 έως 1/4 στο Άλεκτον, Σφακτηρίας 23, Μεταξουργείο.

Μουσική

  • Παρασκευή 15/3

Ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Άννα Λινάρδου σε ένα αφιέρωμα στον ποιητή της θάλασσας Νίκο Καββαδία. Στις 21:30 στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, Σταδίου 24.

Διάφορα

  • Σάββατο 9/3

Στο ατμοσφαιρικό αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης μιλούν για την ποίηση οι πανεπιστημιακοί Β. Κάλφας και Δ. Μαρωνίτης και ο δημοσιογράφος Ν. Ξυδάκης. Στίχους διαβάζουν οι ποιητές Ν. Βαλαωρίτης, Β. Δαλακούρα, Γ. Δάλλας, Τ. Πατρίκιος, Γ. Ρούβαλης, Γ. Χουλιάρας. Στις 12:00 Πανεπιστημίου 32.

  • Κυριακή 10/3

Τα μέλη της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας Γιώργος Κατσαβός και Σταμάτης Σταματόπουλος παρουσιάζουν με παράλληλη προβολή διαφανειών και συζήτηση, την πορεία της θρυλικής ταινίας Ο πλανήτης των πιθήκων μέσα στην κινηματογραφική ιστορία. Στις 19:30, στο Βιβλιοκαφέ Έναστρον, Σόλωνος 101.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!